S'han trobat 154 resultats.

 • La camisa de Christa Leem
  Veure vídeo

  La camisa de Christa Leem

  A mitjans dels anys 70 Christa Leem va inventar un art. Abans moltes altres artistes s'havien tret la roba però Christa ens va mostrar el cos nu, blanc, lleuger i prematur per descobrir-nos l'ànima transparent i lliure.

 • Conxita Badia no existeix
  Veure vídeo

  Conxita Badia no existeix

  Retrat humà i artístic de la música feta dona. Musa de mestres com Pau Casals. Mestra de veus com la de Montserrat Caballé. La veu que va marcar profundament músics, compositors, crítics i poetes.

 • Generació Pegaso
  Veure vídeo

  Generació Pegaso

  Història de la lluita del pare d'Isabel Andrés i els seus quatre millors amics van dur a terme pels drets democràtics i la millora de les condicions laborals a la fàbrica on treballaven durant els últims anys de la dictadura franquista.

 • Un poema a l'exili. El Pessebre de Pau Casals i Joan Alavedra
  Veure vídeo

  Un poema a l'exili. El Pessebre de Pau Casals i Joan Alavedra

  La correspondència inèdita entre el mestre Pau Casals i el poeta català Joan Alavedra ens relata el naixement del poema "El Pessebre" i la seva conversió en una composició musical que es convertiria en un missatge de pau universal.

 • Montserrat Figueras, la veu de l'emoció
  Veure vídeo

  Montserrat Figueras, la veu de l'emoció

  Documental sobre la figura de la soprano Montserrat Figueras, que va ser la inseparable parella personal i professional de Jordi Savall, amb el qual va formar un tàndem creatiu enormement prolífic.

 • Els últims
  Veure vídeo

  Els últims

  Uns veïns de Barcelona volen convertir el seu carrer en un bosc. Tenen bones idees per al concurs de guarnits. Però de vegades, amb això no n'hi ha prou.

 • La batalla de la memòria
  Veure vídeo

  La batalla de la memòria

  "La batalla de la memòria" fa una lectura, en clau ebrenca, d'una de les batalles més importants de la Guerra Civil espanyola. A la vegada que aproximació molt local a un conflicte civil amb implicacions continentals, es tracta d'una reflexió sobre la universalitat de la violència. Mentre som testimonis del context alegre i festiu en què es fa el premsat del vi de la terra, recorrem el camí que ens separa d'un passat terrible escoltant els testimonis dels hereus d'aquells qui es van enfrontar en un dels conflictes fratricides més sagnants del segle XX. Els testimonis i els silencis dels "vencedors" i dels "perdedors" tenen el contrapes científic dels experts per a posar en solfa l'abast dels oblits selectius que expliquen les dificultats d'enfrontar-se amb els conflictes mal resolts del passat que s'hereten de generació en generació sense solució de continuïtat.

 • Del carro al Twitter
  Veure vídeo

  Del carro al Twitter

  De la mà del periodista Lluís Foix, diversos testimonis repassen com era la Catalunya rural dels anys 50 i 60, i la transformació que han viscut, que han passat d'anar en carro a fer servir el Twitter.

 • Carmen! la Capitana
  Veure vídeo

  Carmen! la Capitana

  Carmen Amaya ha estat la figura més gran i influent en el món del flamenc. L'artista universal nascuda al barri barceloní del Somorrostro en una barraca va aconseguir fama mundial amb la seva característica i irrepetible manera de ballar.

 • Els homes que volien pujar una muntanya de més de 8.000 metres
  Veure vídeo

  Els homes que volien pujar una muntanya de més de 8.000 metres

  Aquesta és la historia d'en Raül i en Pere, un alpinista i un cineasta units per un somni comú: pujar per primera vegada una muntanya de més de 8.000 metres.

 • Els que es quedaren
  Veure vídeo

  Els que es quedaren

  Un viatge a la Cuba actual, que s'entrecreua amb el de Francisco Carulla el 1927 a Catalunya, on s'explica la història de l'emigració catalana a l'illa.

 • Violinistes de Kalimpong
  Veure vídeo

  Violinistes de Kalimpong

  Gandhi Ashram School és una llar-escola per als nens i nenes de les famílies més pobres de Kalimpong, amb l'objectiu que puguin assolir un futur millor gràcies a l'alfabetització, i, en especial, a l'aprenentage de la música.

 • La promesa digital
  Veure vídeo

  La promesa digital

  Hi va haver una promesa d'un nou món, d'una realitat alternativa amb infinites possibilitats basada en la revolució cibernètica. Vint-i-cinc anys després, què resta d'aquell somni?

 • Dalí, emperador de l'acció
  Veure vídeo

  Dalí, emperador de l'acció

  Salvador Dalí visita Tarragona l'any 1973. Gràcies a aquest fet ens endinsem en el Dalí "performer" i més polèmic.

 • Simfonia d'un mercat
  Veure vídeo

  Simfonia d'un mercat

  "Simfonia d'un mercat" és el retrat del Mercat dels Encants de Barcelona (Fira de Bellcaire) al llarg de tot un any, reflectit en quatre jornades que corresponen a cadascuna de les quatre estacions de l'any.