Té com a objectiu principal oferir "el que al llarg de la setmana veu l¿espectador, però no sap que veu". L'espectador veu coses que no sap que veu. L¿objectiu de "l¿illa del tresor" és dotar d¿intenció poètica, mitjançant la paraula, la música, la imatge o el silenci, totes aquelles coses que es creguin oportunes i que hagin vist la llum- ja que sigui de l¿actualitat o de la mirada dels presentadors- al llarg de la setmana.
Té com a objectiu principal oferir "el que al llarg de la setmana veu l¿espectador, però no sap que veu". L'espectador veu coses que no sap que veu. L¿objectiu de "l¿illa del tresor" és dotar d¿intenció poètica, mitjançant la paraula, la música, la imatge o el silenci, totes aquelles coses que es creguin oportunes i que hagin vist la llum- ja que sigui de l¿actualitat o de la mirada dels presentadors- al llarg de la setmana.
Existeixen les persones tòxiques? El programa mostra dues posicions contràries. En primer lloc, la del psicòleg Tomàs Navarro, que defensa que, en efecte, les persones tòxiques existeixen, que ens poden fer mal i que és millor allunyar-se'n. I, en segon lloc, Gaspar Hernàndez conversa amb la psicòloga Assumpció Salat, que en discrepa i diu que en cap cas hauríem de parlar de "persones tòxiques", s...
Comença la primavera a Vallestàvia i Jaume Taurinyà, el batlle, ha convocat diferents jornades de treball voluntari. Els veïns netegen canals o ponts romànics i refan camins i murs malmesos per l'hivern. En Jaume i la seva dona els agrada passejar fins a l'església romànica, també restaurada gràcies a l'esforç i a la coordinació de tothom. Vallestàvia és un petit poble sense recursos però que ha ...
Avui el nostre viatge transcorrerà pel Pallars Jussà, des de la Vall Fosca fins a Tremp!
De Gràcia fins a Les Corts (passant per Sarrià i Pedralbes). 8 km. Una ruta on descobrirem que Barcelona encara conserva ànima de poble, perquè molts dels seus barris són els nuclis urbans dels antics municipis que rodejaven la ciutat fa més de cent anys. Una ruta, a més, on descobrirem aficions que estan de moda: A Gràcia ballarem swing, a Sarrià farem un taller de cuina i a Les Corts jugarem a bowling.
En el segon capítol de la Xina, Miquel Calçada ens ensenyarà tot el que encara faltava per conèixer. Recorrerà la Gran Muralla amb l'exjesuïta i comunista Joan Cornet, un dels catalans més antics d'aquest país i dels pocs -per no dir l'únic- que va viure en primera persona la revolta d'estudiants a la plaça de Tiananmen. Amb ell passejarà per l'emblemàtica plaça tot parlant del passat, el present...
Aquesta setmana, Miquel Calçada visita Irlanda. Un país íntimament lligat a la patata que descobrirem amb tres catalanes. Farà un tomb pel passat esplendorós de la literatura irlandesa amb Olga Blasco, una traductora que el portarà a un pub autènticament irlandès. També coneixerà altres trets d'aquesta cultura, com les curses de llebrers. En aquest cas serà Carme Mangiron qui l'introduirà en el mó...
Les guatlles catalanes triomfen al gran territori avícola europeu, França. En Josep Bertran avi explica com d'un fracàs empresarial amb el pollastre va passar després a dominar bona part del mercat de la guatlla. El seu nét, en Josep Bertran, exposarà com han entrat amb força al mercat francès. Parlant de mercats, el programa visita el de Rungis, un dels grans mercats internacionals, de la mà de M...
L'Anna i l'Adrià fugen als Estats Units en busca de contrastos. Amb un 4x4 recorren els impressionants parcs naturals de Zion, Bryce i el Grand Canyon, una ruta plena de moments màgics i amb una natura espectacular. El viatge acaba a Las Vegas, la ciutat del joc, on tot és possible.
En aquest capítol, la Ivana Miño acompanya en Yannick i la Catherine, dos amics francesos, en un viatge que comença i acaba al carnaval de Solsona. Coneixeran els llocs més espectaculars de la comarca i els indrets més turístics de Cardona.
Heu vist mai el mar als peus de la muntanya de Montserrat? Heu gaudit de les vistes que contemplava el comte de Montecristo des de la seva cel·la? Avui farem un creuer per la Mediterrània occidental des de Barcelona fins a Nàpols a bord del vaixell més gran del món. Una travessa pels mars més propers farcida de ports mil·lenaris, de capitals d'imperis caiguts, de carrers desendreçats, de verges d...
La reportera Samantha Vall, embarassada de 5 mesos i mig, veu la cara del seu fill gràcies a una ecografia en tres dimensions. A partir d'aquí, "Quequicom" fa un viatge al ventre de la mare, assisteix a una operació fetal i coneix el mètode cangur, una nova manera de cuidar els prematurs. "Quequicom" també assisteix a una sala molt especial de prematurs de l'Hospital Vall d'Hebron per conèixer el ...
El reporter Pere Renom assisteix a un espectacle propi d'un safari: el festí de centenars de voltors en una de les zones muntanyoses més extenses i salvatges de la Península, els Ports. També prova de "caçar" l'animal emblemàtic del parc natural, la cabra hispànica. Els voltors són dels ocells més grossos que hi ha. Tenen tanta envergadura que els resulta molt costós bategar les ales.
En aquest segon capítol coneixerem marroquins que han decidit viure a comarques i allunyar-se de la ciutat i les seves bosses de marginalitat. Sabrem com es viu a la comunitat marroquina de Canovelles, on grans i joves comparteixen la cultura dels seus avantpassats en una nova terra. Aprendrem amb ells a fer un pollastre rostit a la manera tradicional, el dejaj mhamar. També coneixerem homes que h...
"La cuina de l'Isma" és un magazín diari per fer venir gana abans de sopar. S'emetrà, de dilluns a divendres, de les 20.00 a les 20.30. Amb productes saludables i variats, la recepta de cada programa inclou procediments útils i didàctics per poder gaudir de la cuina i no haver-la de patir. Una guia diària que ens aporta diversitat, frescor i agilitat en l'única activitat que tots fem, almenys, 3 ...
"La cuina de l'Isma" és un magazín diari per fer venir gana abans de sopar. S'emetrà, de dilluns a divendres, de les 20.00 a les 20.30. Amb productes saludables i variats, la recepta de cada programa inclou procediments útils i didàctics per poder gaudir de la cuina i no haver-la de patir. Una guia diària que ens aporta diversitat, frescor i agilitat en l'única activitat que tots fem, almenys, 3 ...
Són bons, saludables, refrescants i molt fàcils de fer. En Marc Ribas i la nutricionista Carla Zaplana preparen tres batuts verds. Dificultat:FÀCIL, Temps d'elaboració: 15 MINUTS, Producte principal: , Temporada: TOT L'ANY ,
Una solució mestissa per menjar gambes d'una altra manera: fem gambes de Vilanova estil Cajun. Dificultat: FÀCIL, Temps d'elaboració: 60 MINUTS, Producte principal: GAMBES, Temporada: TOT L'ANY.
El meló és una d'aquelles fruites que més s'associen a l'estiu. El podem servir com a primer amb una crema picant. Aquesta és la proposta d'en Marc Ribas com a primer plat del menú. De segon farà una sarsuela de llaunes i de postres, magdalenes.
"El gran dictat", un concurs presentat per Òscar Dalmau, que s'emet de dilluns a divendres, a les 20.20. El protagonista, el català actual, el que es parla al carrer. El concurs, que combina els coneixements de català amb l'entreteniment, és, en paraules del seu presentador, "el concurs que ens vol ajudar a tots plegats a destrossar una miqueta menys el català". "El gran dictat" busca la participa...
"El gran dictat", un concurs presentat per Òscar Dalmau, que s'emet de dilluns a divendres, a les 20.20. El protagonista, el català actual, el que es parla al carrer. El concurs, que combina els coneixements de català amb l'entreteniment, és, en paraules del seu presentador, "el concurs que ens vol ajudar a tots plegats a destrossar una miqueta menys el català". "El gran dictat" busca la participa...
El coure és un material que ha ajudat a canviar el món, juntament amb l'energia elèctrica. És un bon conductor de l'electricitat i això ha fet possible gairebé totes les tecnologies que determinen el nostre dia a dia.
La superfície forestal Actualment, la superfície forestal de Catalunya és del 61%, una de les més altes d'Europa. Aquesta situació que aparentment sembla beneficiosa pel medi ambient, se'ns pot girar en contra. Està comprovat que, quan la superfície forestal sobrepassa el 59% d'un territori, l'incendi pot ser devastador. I és que com més a prop estiguin els boscos entre si, més alt és el risc de p...
En aquest capítol farem un petit tastet del Berguedà. La reportera Eva Clausó anirà a veure la Karina Behar, una biòloga colombiana establerta fa anys al territori, que viu a Casserres, i amb qui farà algun tram de la ruta dels Bons Homes. Descobrirem un alzina mil·lenària plena de desitjos, anirem a Gironella, la vil·la més bella, i viurem la Patum d'una manera molt particular, per acabar menjant pèsols negres amb la gent de Gósol i fent una cervesa al peu del Pedraforca.
La ruta d'avui transcorrerà íntegrament per les muntanyes de Prades. Comencerem ben d'hora, participant a la Marxa Dufour que es fa cada any a Capafonts, una manera interessant de fer exercici i orientar-nos alhora. I de mullar-nos, però això sovint ja va bé... I cap a Prades, que necessitarem descansar el cos després d'aquest dia tan llarg. Perquè l'endemà, un altre cop ben d'hora, anirem a ca...
De Vic a Sant Benet de Bages: Etapa que gira al voltant d'oficis relacionats amb la gastronomia. A les 6, el Marc muntarà una parada al mercat de Vic; s'hi passejarà amb la Pilarín Bayès; farà de pagès en una casa rural i molt ecològica, i de sommelier i cuiner de categoria.
En la llista d'espais inclosos a la Xarxa Natura 2000 hi ha tots els parcs naturals, però també molts altres espais emblemàtics com ara les Guilleries, l'estany de Banyoles, l'Alta Garrotxa, la serra del Montsec o les Gavarres. La majoria d'aquests espais són autèntics desconeguts i els seus valors naturals i culturals no han estat mai objecte de cap divulgació específica. Aquesta sèrie vol donar a conèixer aquest patrimoni.
La nansa és una tècnica de pesca artesanal, selectiva i molt sostenible, que s'utilitza per capturar pops i altres espècies similars. En aquest capítol, en Quim Casellas aprendrà aquesta tècnica a bord de la Cala Galladera II, amb en Guillermo Cornejo, el patró major del Port de la Selva. També parlarà amb la biòloga Marina Biel per conèixer de primera mà les gorgònies. I acabarà cuinant una recepta que tindrà el pop com ingredient principal: pop a la brasa amb cremós de patata, xips d'all i pebre dolç.
SINOPSI L'ABBÉ PIERRE, LA INSURRECCIÓ DE LA BONDAT L'hivern de 1954, un nadó de tres mesos i després una dona gran, que havia estat desallotjada de casa seva, van morir de fred al carrer. Llavors, a través de Radio Luxemburg, l'abat Pierre va fer una crida a "la insurrecció de la bondat", que va despertar com a resposta un immens impuls popular per ajudar els més desfavorits. La pel·lícula A marx...
A l'hora de triar un llibre ens fixem en l'autor, l'argument, segurament el títol... i la coberta, quin paper hi juga? Un bon o un mal disseny pot fer que acabem descartant o triant un llibre?
La Gran Bretanya ha passat a la posteritat perquè les seves colònies s'han independitzat sense violència. En realitat, la Corona va abandonar les seves joies colonials a la seva sort amb sang i llàgrimes. El 24 de març de 1947 lord Mountbatten va ser coronat virrei de l'Índia amb gran pompa mentre es discutia l'emancipació de 410 milions d'indis. Les negociacions van acabar amb una divisió arbitrària del territori entre l'Índia i el Pakistan que tindria conseqüències desastroses.
"El gran dictat", un concurs presentat per Òscar Dalmau, que s'emet de dilluns a divendres, a les 20.20. El protagonista, el català actual, el que es parla al carrer. El concurs, que combina els coneixements de català amb l'entreteniment, és, en paraules del seu presentador, "el concurs que ens vol ajudar a tots plegats a destrossar una miqueta menys el català". "El gran dictat" busca la participa...
SINOPSI La pel·lícula s'inspira en la vida de Joy Mangano, una inventora nord-americana i empresària d'èxit coneguda sobretot per la seva aparició en canals de televenda. La protagonista és una humil treballadora, divorciada i mare de dos fills. En un moment de la seva vida en què sembla que està condemnada a renunciar als seus somnis d'infantesa -crear coses perquè tothom les pugui veure i tenir-...