Aquest dilluns, a les 23.30, dos capítols de la sèrie documental "A taula". A les Shetland A l'extrem septentrional de la Gran Bretanya, allà on conflueixen tres mars, hi viu Ronnie Eunson, natural de les illes Shetland, amb la seva dona Sue i els seus set fills. Aquest llicenciat en lingüística va comprar fa 30 anys la seva primera parcel·la de terreny amb algunes ovelles. Ara compta amb mil ovelles i 16 vaques i, amb la seva dona, porta una granja ecològica. A l'estiu la jornada laboral comença a trenc d'alba. Mentre Ronnie muny la llet per esmorzar, Sue i la petita Ruen, de dos anys, recullen ous dels ànecs que campen lliures. Faran ous remenats amb pa de civada. En acabat, Sue es posa a treballar al bancal. Ha comprat planter de col verda, un tipus local de col. Com a bona ecòloga, s'esforça per mantenir la varietat d'espècies de les illes Shetland tot conreant verdures i cereals autòctons. A Etiòpia Al sud-oest d'Addis Abeba, a la regió d'Oromo, es troba el poble de Sodo. Fins fa poc, Sodo tenia el mateix aspecte que molts dels pobles dels voltants: els habitants conreaven cereals en camps petits i els pocs rendiments que en treien sovint no arribaven ni per omplir l'estómac. No hi havia aigua potable i la desnutrició i la malària, així com altres malalties, s'hi havien instal·lat. Llavors van arribar les organitzacions d'ajuda humanitària amb recursos econòmics i noves idees. Ara, Dinke Gudeta, agafa l'aigua potable de la font. En el nou hort que han sembrat ja hi creixen diversos tipus de fruites i verdures, i els camps són plens de cereals ben productius. Al nou molí, Dinke mol el gra i en prepara injera, l'aliment bàsic dels etíops, que consisteix en un pa de "tef" pla, tou i un pèl àcid.