"Summits of my life"

Kilian Jornet, l'alpinista i la persona. L'entrevista a "El matí", en 10 frases!

De l'Everest a Catalunya Ràdio! Entre ascensió i ascensió, Kilian Jornet ens atén des de Noruega, on ara viu. Una entrevista pausada, amb temps per a la reflexió després de tancar el seu últim projecte, el "Summits of my life". Algú que no para de sumar èxits a més de 8.000 metres, què en pensa, del fracàs? Què li passa pel cap quan és al cim, tot sol? Per què va pujar dues vegades l'Everest? T'hem resumit en 10 frases la conversa amb la Terribas a "El matí de Catalunya Ràdio".
Kilian Jornet al Mont Blanc

Filosofia de vida

"El fracàs és una part bàsica de l'alpinista, en el meu cas és el 50% de les vegades. És important fracassar sovint per recordar-te que som humans; és també una forma de progressar."

"L'ego mai es té sota control, té una part positiva que és la que ens fa fer coses i progressar, i una de negativa, que ens fa centrar-nos en nosaltres mateixos. Hi ha dies de tot."

"Vivim en un món en què, amb les xarxes socials, és més important el mostrar que no pas el fer. A la muntanya, vull oblidar aquest món virtual."

"No crec en la política, l'educació és el que pot canviar el futur, els valors de la gent. No pot ser que des de dalt et diguin com s'han de fer les coses."

La soledat del cim

"La muntanya és un mirall, moltes vegades quan estàs sol allà dalt no pots mentir-te, has de ser sincer amb tu mateix, ningú t'observa i les decisions que prens les busques dintre teu."

Jugar-se la vida!

"La presa de riscos és valorable, hi ha dies que sents que pots anar més endavant i d'altres que no. Cal ser molt humil amb tu mateix i dir-te: 'Fins aquí puc arribar perquè, potser, si continuo em mato'."

"El risc és a tot arreu, em poses a les rondes i seria un gran perill, però és cert que, fent muntanya, realment és més visual: 'Si deixo anar les mans, cauré i moriré'. Sentir que tens el control de la teva vida a les teves mans et fa reflexionar més."

"Summits of my life"

"El projecte 'Summits of my life' el dono per tancat, però a l'Elbrús tinc ganes de tornar-hi, l'ambient és brutal."

"No estava recuperat al 100%, encara estava cansat del primer ascens. Era el dia en què la méteo era la més bona, estàvem allà, teníem dies, i després de la primera ascensió sentia que es podia fer alguna cosa més. El cim és allà i vam jugar amb les muntanyes."

"Sempre hi ha coses que et mouen, quan puges una muntanya en veus més que et motiven. El problema és que tens la llibreta plena de coses que vols fer i t'has de decidir. No sóc un especialista en res, m'agrada competir i al final és fer-ho tot, seguir el dia a dia amb petits projectes."

NOTÍCIES RELACIONADES

ÀUDIOS RELACIONATS