TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 1036 resultats.

 • La sardana de l'any vol regenerar-se
  Escolta àudio

  La sardana de l'any vol regenerar-se

  La confederació sardanista de Catalunya ha engegat un concurs d'idees per, aprofitant el 30è aniversari, canviar el format de la gran final. En Carles Santiago ens explica com s'hi pot participar.

 • Violetes del Bosc s'emporta el primer campionat de la temporada
  Escolta àudio

  Violetes del Bosc s'emporta el primer campionat de la temporada

  El campionat de sardana esportiva de Barcelona ciutat és, sempre, un banc de proves del campionat nacional. Sobretot pel que fa al duel entre Violetes del Bosc i Mare Nostrum. Un cop ja ha acabat, les Violetes s'han endut aquest campionat. Ens explica com ha anat el campionat el seu president, en David Jané.

 • Amb so de cobla, la tercera revolució de la cobla
  Escolta àudio

  Amb so de cobla, la tercera revolució de la cobla

  Aquest estiu, Palamós viurà una nova edició del festival de la revolució de la cobla. La Cobla dels Sons Essencials o Kepa Junkera seran alguns dels seus protagonistes.

 • Violetes i Mare Nostrum, classificades
  Escolta àudio

  Violetes i Mare Nostrum, classificades

  Després del resultat del concurs de Palamós, es definexen els tres grups que seguiran a la competició. Violetes i Mare ja tenen la plaça a la final A, mentre que Dolç infern i Mirant al cel han baixat a la B. Com ho veuen les colles, com està el campionat infantil i què hi diu el jurat, us ho resumim en aquest reportatge.

 • Sardanet 631: una sardana que envoltarà el llac de banyoles
  Escolta àudio

  Sardanet 631: una sardana que envoltarà el llac de banyoles

  Aquest dissabte us explicarem com es munta una gran sardana amb més de 6000 participants que ha d'encerclar el llac de Banyoles. Una proposta que se suma als actes reivindicatius al costat del presos i els exiliats. Repassarem, també, com es tanca la primera part del campionat de les colles grans i com segueixen les diverses categories del campionat català.

 • Una sardana que encerclarà l'estany de Banyoles
  Escolta àudio

  Una sardana que encerclarà l'estany de Banyoles

  El dia 30 de juny, al vespre, Banyoles viurà un moment únic, com és l'encerclament, amb una sardana, de l'estany. I es fa per una causa: la petició de llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. Ens ho expliquen des de l'ANC de Banyoles.

 • Sardanet 630: Pep López es posa al davant de la Principal de la Bisbal
  Escolta àudio

  Sardanet 630: Pep López es posa al davant de la Principal de la Bisbal

  Que el món de la cobla està en plena expansió creativa, és un fet. Al programa cada setmana us ho expliquem. aquesta vegada és el músic i animador Pep López que amb la Principal de la Bisbal es proposa explicar llegendes i fer gaudir d'una bona estona a tot el públic. En parlem, amb aquest fenòmen de masses. I també parlarem de la proposta de renovar la Sardana de l'Any de la Confederació sardanista i de la festa major sardanista olesana. I repassem resultats de campionats territorials. Tot, al sardanet.

 • Pep López i la Principal de la Bisbal: un duet únic
  Escolta àudio

  Pep López i la Principal de la Bisbal: un duet únic

  La combinació de cobla i animació infantil és un projecte que s'ha intentat molts cops i ha donat fruits interessants. És el cas de l'experiència que presenten ara en Pep López i la Principal de la Bisbal: "Per Sant Narcís, cada mosca val per sis". Es tracta d'un espectacle al voltant de llegendes que converteix la cobla en una big band.

 • Els Lluïsos reinterpreten la Trinca
  Escolta àudio

  Els Lluïsos reinterpreten la Trinca

  La cobla els Lluïsos han presentat amb la companyia Loropardos la reinterpretació del mític disc de la Trinca "Festa major" (1970). De l'estrena, n'hem fet un reportatge.

 • Sardanet 629: Per aquest estiu: "Ricard Viladesau" i la nova versió de la "Festa Major"
  Escolta àudio

  Sardanet 629: Per aquest estiu: "Ricard Viladesau" i la nova versió de la "Festa Major"

  Els Lluïsos de Taradell han presentat un espectacle sobre els temes musicals del mític disc de la Trinca, Festa Major. Un espectacle amb músics i actors on repassen tota la seqüència ritual d'un dia de la festa patronal de qualsevol municipi. Hem anat a l'estrena i us l'expliquem. I la Cobla Ciutat de Girona que presenta una nova visió sobre les músiques de Ricard Viladesau. A més, repassem actualitat de la competició sardanista i els principals resultats.

 • El centenari de Ricard Viladesau, l'oportunitat de descobrir el geni
  Escolta àudio

  El centenari de Ricard Viladesau, l'oportunitat de descobrir el geni

  La cobla Ciutat de Girona presenta, al voltant del centenari de Ricard Viladesau, tot un munt de propostes musicals per reviure i redescobrir el geni que va representar la seva figura. En Quim Burjachs ens ho detalla en aquest reportatge.

 • Sardanet 628: Comença el campionat infantil
  Escolta àudio

  Sardanet 628: Comença el campionat infantil

  Aquest sardanet parlarem de les colles que acaben de començar la lliga nacional regular. Sentirem entrenadors i valorarem resultats. D'altra banda, estrena de la cobla Lluïsos amb un espectacle sobre 'Festa Major', l'històric disc de La Trinca. L'aplec de Calella també serà tema al programa d'aquesta setmana.

 • Les categories grans i veteranes comencen el campionat (i així ho veuen)
  Escolta àudio

  Les categories grans i veteranes comencen el campionat (i així ho veuen)

  El vent de Lleida, les lesions i, sobretot, la incapacitat de valorar nou colles en una mateixa sardana, són les principals queixes que les colles han plantejat després de la primera jornada de campionat. A Lleida i a Sabadell. De moment, al capdavant, la Mare Nostrum (gran) i la Sabadell (veterana). Seguiu-ho i no us perdeu els comentaris.

 • Sardanet 627: "Ssshhht!", la Bisbal Jove torna a sorprendre
  Escolta àudio

  Sardanet 627: "Ssshhht!", la Bisbal Jove torna a sorprendre

  Aquesta setmana us presentem dues propostes que s'estrenen, en breu: Un espectacle per reivindicar, en la formació de la cobla, la jazz band catalana, una formació de mil cares i atractiva per al jovent. A més, resultats de la primera jornada vàlida de la primera divisió dels grans i veterans a #sardanaesportiva.

 • "Ssshhht!" amb la Cobla Bisbal Jove, estrena el dissabte 19
  Escolta àudio

  "Ssshhht!" amb la Cobla Bisbal Jove, estrena el dissabte 19

  Atenció, que aquest dissabte la Bisbal Jove estrena un espectacle nou! Un espectacle per reivindicar la formació de la cobla, la jazz-band catalana, una formació de mil cares i atractiva per al jovent. La cobla, tal com la coneixem avui, va néixer a mitjans del segle XIX com una formació revolucionària i transgressora entre el jovent. Interpretava les músiques de moda d'aquell moment: passos dobles, tangos, balades, sardanes, òperes... músiques on el ball amb contacte amb la parella era obligat. Aquest esperit és el que pretén recuperar la Cobla Bisbal Jove amb l'espectacle "Ssshhht!", un espectacle que trenca motlles, amb la voluntat d'acostar el públic de nou a la cobla considerant-la com una una autèntica jazz-band catalana, capaç de fer gresca i de tocar-ho tot!