TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 1063 resultats.

 • "Llull": Cassú, Cabré, Alertí. Salt endavant de la Simfònica de Cobla i Corda
  Escolta àudio

  "Llull": Cassú, Cabré, Alertí. Salt endavant de la Simfònica de Cobla i Corda

  Aquesta setmana s'estrena "Llull", segurament el projecte més ambiciós de l'Orquestra Simfònica de Cobla i Corda. Amb un llibret de Jaume Cabré, direcció artística de Xavier Albertí i música de Francesc Cassú. Un treball que promet ser una de les apostes més ambicioses d'aquesta formació gironina. Francesc Cassú, entrevistat a "El sardanet", ens ho explica.

 • Sardanet 654: Violetes, 44è campionat a la butxaca.
  Escolta àudio

  Sardanet 654: Violetes, 44è campionat a la butxaca.

  Després del Var sardanista la darrera jornada del campionat sardanista, celebrada a Balaguer, no va decidir la colla campiona de Catalunya. Ho va fer la revisió de puntuacions, perquè van acabar empatant. Finalment la Mare Nostrum va obtenir el subcampionat i les Violetes del Bosc el Campionat nacional.

 • Sardanet 653: L'emoció de les finals
  Escolta àudio

  Sardanet 653: L'emoció de les finals

  Aquest sardanet repassem com va anar la final de Valls, on es van proclamar campiones les colles Júnior, i ens prepararem per viure la final de Balaguer, per les colles grans i veteranes. Tot ve de pocs punts, on una sardana pot decidir qui es proclama campiona de Catalunya o no!

 • Encàrrec del Memorial Joaquim Serra a la mexicana María del Consuelo Granillo
  Escolta àudio

  Encàrrec del Memorial Joaquim Serra a la mexicana María del Consuelo Granillo

  El dilluns 12 de novembre al Romea hi ha una nova edició del Memorial Joaquim Serra, organitzat per l'Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona i amb la col·laboració de Músics per la Cobla. Per al Memorial Joaquim Serra d'enguany, l'obra d'encàrrec és una estrena de la compositora mexicana María del Consuelo Granillo. Aquesta professora de la Facultat de Composició de la Universitat Autònoma de Mèxic s'estrenarà amb una composició per a cobla, lliure i sense prejudicis. Escolteu la xerrada que hem tingut amb ella.

 • Sardanet 652: Primera final aquest diumenge a Valls: les colles júnior
  Escolta àudio

  Sardanet 652: Primera final aquest diumenge a Valls: les colles júnior

  Aquest novembre arriben totes les finals del campionat nacional de colles sardanistes. donarem resultats dels darrers concursos i sentirem als protagonistes de la propera jornada: la final de Valls. Els entrenadors de les colles júniors ens posen al dia de com viuran la darrera jornada vàlida de la temporada.

 • Sardanet 651: Les Roquetes, aplec d'or
  Escolta àudio

  Sardanet 651: Les Roquetes, aplec d'or

  L'aplec de les Roquetes, la gran festa de la tardor sardanista barcelonina, arriba aquest diumenge a la 50a edició. Segurament el que és un dels grans esdeveniments de l'octubre en el calendari de la música per a cobla arriba amb una gran celebració amb 4 de les principals cobles del país i amb doble jornada: l'aplec el darrer diumenge d'octubre i un gran concert al Palau el primer de novembre. A més, repassem l'activitat de les colles, que ja encaren el final de la temporada, i, la nova edició de la fira del Flabiol a Arbúcies.

 • Sardanet 650: 60 anys de la Unió de colles en un concert
  Escolta àudio

  Sardanet 650: 60 anys de la Unió de colles en un concert

  La temporada de sardana esportiva apunta fort i aquest octubre i novembre s'ha de decidir tot. Però en mig de tot això, la Unió de Colles celebra els 60 anys de la seva fundació, i ho farà amb un concert amb la cobla Sant Jordi. I, a més, a l'agrupació de Colles de Lleida, celebren una jornada per posar a crisi el criteri dels jurats i la percepció de les colles. I a Banyoles, Sant Martirià, la Festa Major de la sardana.

 • Sardanet 649: Floreix de nou la Cobla del Sons Essencials
  Escolta àudio

  Sardanet 649: Floreix de nou la Cobla del Sons Essencials

  Ens posem musicals: per un costat, la presentació del nou treball de la Cobla Catalana dels Sons Essencials, l'altre, Concurs de composició per a cobla de Masquefa. I finalment, un altre concurs, però de revesses, a Mollerussa. Tot plegat al Sardanet.

 • Sardanet 648: setè grau al president de la Confederació Sardanista
  Escolta àudio

  Sardanet 648: setè grau al president de la Confederació Sardanista

  ens visita en Quim Rucabado, president de la Confederació sardanista de Catalunya. Amb una hora repassem un munt de temes d'actualitat del sardanisme (no tots), des de la presència de la sardana als mitjans fins a la proclamació de la sardana com a Patrimoni de la Humanitat. I el passem pel sardatest del sardanet.

 • Sardanet 647: Servit el duel pel podi del campionat de Catalunya de sardanes
  Escolta àudio

  Sardanet 647: Servit el duel pel podi del campionat de Catalunya de sardanes

  A la Catedral ha començat la fase final del campionat. En poques jornades s'ha de decidir els campions de Catalunya. Al sardanet ho vam viure en pròpia pell i us ho explicarem. Seguiment del campionat, per tant, i concert a Brusel·les que organtiza la Confederació sardanista de Catalunya aquest 1 d'octubre. Tot aquí, al sardapunky.

 • Sardanet 646: Arrenca la segona fase del campionat
  Escolta àudio

  Sardanet 646: Arrenca la segona fase del campionat

  Aquesta setmana la primera divisió de les colles grans comencen una nova fase de la temporada, ja la final. I ho fan en un concurs mític com el de la Mercè. En parlarem amb els responsables del campionat. A més, també tenim noventas, com el cicle de concerts de cobla a Barcelona, i el nou treball de la Sant Jordi amb Kepa Junkera, "kirineoc". I la nova secció que causa furor: infosardana, per Sergi Vives.

 • Lluís Alcalà passa pel setè grau del "Sardanet"
  Escolta àudio

  Lluís Alcalà passa pel setè grau del "Sardanet"

  Ha vingut a explicar-nos que presenta un disc, però li hem fet explicar altres coses. Com ara que no vol fer revesses. Per què, Lluís, per què!!?

 • La Vents de Riella i el grup Marinada uneixen havanera i cobla
  Escolta àudio

  La Vents de Riella i el grup Marinada uneixen havanera i cobla

  La Vents de Riella i el grup Marinada han presentat un espectacle d'havaneres i cobla. Els grans clàssics del cant de taverna i l'havanera passada per la sonoritat de dues formacions agramuntines d'una manera original.

 • Sardanet 645: Lluís Alcalà té una aventura
  Escolta àudio

  Sardanet 645: Lluís Alcalà té una aventura

  El compositor Lluís Alcalà presenta a finals d'aquest mes una aventura en solitari. Un disc amb la cobla Mediterrània amb peces totes seves. Alcalà és a l'estudi del sardanet on patirà un tercer grau i se li demanarà una revessa. Tot arribarà. I parlem, també, de la cobla Vents de Riella i la proposta que fan de barrejar la formació amb un grup d'havaneres, el grup Marinada. I en Sergi fa infosardanes.

 • El llegat per a cobla de Frederic Sirés, a la nova "Fonoteca" de la Cobla Ciutat de Girona
  Escolta àudio

  El llegat per a cobla de Frederic Sirés, a la nova "Fonoteca" de la Cobla Ciutat de Girona

  Frederic Sirés és conegut per les seves tonades com "la gavina", però la Cobla Ciutat de Girona ha redescobert tot el llegat musical per a cobla. I el publica a la seva col·lecció "Fonoteca". Ens ho ha explicat al "Sardanet" Quim Burjachs.