Últim programa de la temporada, on Carles Fité, Jordi Jacas i Josep Lluís Santiso hen sortit dels estudis per anar a la cuina del Molí de l'Escala i fer el programa des d'allà. Cuinem un pop a la gallega i un ceviche amb els peixos pescats per en Santiso, amb qui acabarem amb la cançó que ha compost expressament per al nostre "Que no falti de res".
ESCOLTA-HO ARAAprofitem que arriba l'estiu per agafar la bicicleta i fer una mica d'esport. Parlem de cicloturisme i del fet que Girona s'ha convertit en un referent mundial del sector. També aprenem la millor manera de bullir ous, recordem el millor partit de Messi amb la samarreta del Barça i acabem amb música relacionada amb bicicletes.
Aquesta setmana arrenca el Mundial i aprofitem per parlar amb tot un expert, el periodista Toni Padilla. També repassem les participacions del Barça al Mundial... de clubs. En Santiso ens fa un repàs de les cançons relacionades amb la Copa del Món i el Jordi Jacas ens dona uns consells espectaculars per evitar que se'ns oxidin alguns productes.
Dediquem el programa a Girona i ho fem barrejant gastronomia i futbol. Per un cantó, parlem de producte, i concretament de les anxoves de l'Escala, i per un altre recordem la històrica temporada del Girona a Primera Divisió des del seu ascens. I acabem parlant de música i dels records que ens generen.
Un dels actius més importants del Barça és el valor de la Masia i la qualitat i talent que l'habita. Però a la gastronomia també tenim un munt de masies al territori on es pot degustar molt bona cuina i també s'hi acumula molt talent i sobretot tradició. En parlem amb l'Àlex Juncosa de la masia Can Feliu de Rubí. En Jordi Jacas ens ensenya com aprofitar la brasa, el Carles Fité ens recorda els millors moments de l'última Lliga que ha guanyat el Barça i en Santiso ens proposarà un duel semàntic entre música i gastronomia.
Aprofitem per dedicar el programa al capità del Barça: Andrés Iniesta. Després de jugar el seu últim partit amb el club blaugrana, li volem rendir homenatge. I ho fem parlant amb Ramon Besa, periodista i coautor de la seva biografia i repassant els millors moments amb la samarreta blaugrana. I acabem comparant futbol i música d'una manera espectacular gràcies al Santiso.
Última jornada d'una lliga totalment decidida. Per tant, aprofitem per parlar amb un dels cuiners joves amb més personalitat. Es tracta de l'Albert Ventura, del restaurant Coure de Barcelona. Repassem els pitjors arbitratges que ha rebut el Barça al llarg de la seva història, aprenem a salar els productes i descobrim els Delorean, un grup de pop bascocatalà.
Amb la Lliga decidida, aprofitem per parlar de tendències. I ho fem amb l'activista del negoci gastronòmic Eva Ballarín. Aprenem a fregir amb oli d'oliva, recordem els jugadors que han jugat al Barça i al Madrid i ballem a ritme de pasdoble per descobrir l'origen de tot un clàssic: "Paquito el Chocolatero".
Arriba el clàssic, el Barça-Madrid, just en el moment que el Barça acaba de guanyar el doblet. Ho celebrem tot plegat amb cava i en parlem amb Lluís Prats, de caves Gramona, un expert en la matèria. Recordem el 5-0 del "dream team" al conjunt blanc, en Jordi Jacas ens ensenya com podem triar una bona farina i la importància de l'elecció, i en Josep Lluís Santiso ens descobrirà la música més fatxenda de Madrid.
Parlem d'un producte bàsic de la cuina mediterrània del qual ens queden moltes coses per aprendre: l'oli. Ho fem amb el Quico Bargalló d'Olis Bargalló. El Jordi Jacas ens ensenya a preparar unes postres senzilles i pràctiques a base de fuita, ideals per ara que ve el bon temps. Recordem els millors gols de Messi de falta, i en Santiso ens descobreix els gallecs Luar Na Lubre.
Aprofitant la diada de Sant Jordi, ens visita Martí Gironell, que ha escrit un llibre en què explica la vida de Jean Leon, un productor de vi amb una història increïble al darrere. En Jordi Jacas ens parla d'escaldar espàrrecs, el Carles Fité ens recorda la temporada perfecta del Barça i en Santiso ens fa escoltar la trajectòria de Manolo García.
Viatgem fins als Estats Units per escoltar l'Albert Puig, que va estar molts anys a la Masia i ara dirigeix una escola de formació a Silicon Valley. Recordem algunes de les remuntades recents del Barça en què ha marcat gols als últims minuts de partit. Aprendrem a pelar alls d'una forma molt fàcil i reviurem la música i la història que hi ha al darrere de Nino Bravo.
Ens agrada trobar gent que, com nosaltres, barreja la gastronomia i el futbol. Aquest és el cas del Jesús Pont, directiu de la Federació Catalana de Futbol i propietari del restaurant Cal Sastre de Santa Pau, amb qui parlem. El Jacas aprofitarà per parlar-nos de les mongetes de Santa Pau, el Santiso per fer-nos escoltar AC/DC i el Carles per recordar alguns dels millors gols de Leo Messi.
Tornem a Sevilla, ciutat que ens encanta visitar per la gent, la gastronomia i el futbol. Parlem amb en Lluís Canut per descobrir on mengen els periodistes quan segueixen l'actualitat esportiva. El nostre xef Jordi Jacas ens ensenya a preparar el millor puré de patata: el parmentier de Robuchon. Repassem el millor de Thierry Henry al Barça i acabem amb el gastromusical, on el Josep Lluís Santiso fa un repàs a la trajectòria de Los del Río.
Aquesta setmana no tenim futbol de Primera Divisió, però això no ens atura i nosaltres seguim barrejant gastronomia i esport. I ho fem, aquesta vegada, amb les motos, aprofitant que acaba de començar el Mundial de motociclisme, amb gran presència de pilots catalans. Parlem amb Aleix Espargaró, un gran culer i amant de la cuina. I ja que la primera cursa es disputa a Qatar, recordem la trajectòria del gran Xavi Hernández, que ara, en els últims anys de la seva carrera, juga en aquell país. I acabem amb la música infantil de la mà de Dàmaris Gelabert.
Quan ens centrem en el País Basc, el programa pren un aire especial. Perquè en aquesta terra la relació entre la gastronomia i el futbol la porten a la sang. Parlem amb Karlos Ibarrondo, un cuiner que fa servir la tradicional tècnica del "burduntzi", una manera de rostir la carn amb molta paciència i amb resultats excel·lents. Repassem la trajectòria de Quini al Barça, preparem una vinagreta de tomàquet molt especial i coneixem el músic bilbaí Kepa Junquera.
Aprofitant que el Barça visita Màlaga, descobrim una tècnica per cuinar peix anomenada "espeto", típica de la zona. I per això parlem amb un "espetero" molt culer, Paco Bere. Repassem la trajectòria de Puyol amb el Barça, descobrim els bolets deshidratats i ballem a ritme de Chambao.