F5

S'han trobat 289 resultats.

 • Foodies i mercats de primavera
  Escolta àudio

  Foodies i mercats de primavera

  En Dionís Guzmán, director de l'ISDI a Barcelona, ens explica quin és el perfil del comprador d'aliments en línia. Quants cops al mes reserva restaurant el foodie digital? Quants diners es gasta? Quan compra en línia al supermercat? A més a més, parlem d'una tendència gastronòmica que està consolidada: les furgoteques. Entrevistem Ignasi Bisce, propietari del foodtruck Mr. Frank and the Butis i cofundador del Van Van Market, i Max Porta, cofundador del mateix esdeveniment i del Lost & Found Market.

 • Llibres com pizzes?
  Escolta àudio

  Llibres com pizzes?

  L'escriptor Jorge Carrión va publicar a JotDown un article on criticava Amazon i denunciava que comprem literatura com qui compra una pizza. La Mariola el convida per debatre-ho. Li fa el contrapunt la psicòloga Dolors Reig.

 • R.L. de Mántaras: "Una empresa que té beneficis amb la IA ha de cotitzar a la Seguretat Social"
  Escolta àudio

  R.L. de Mántaras: "Una empresa que té beneficis amb la IA ha de cotitzar a la Seguretat Social"

  Experts en intel·ligència artificial de tot el món es van reunir al març a Barcelona, en una trobada titulada "Intel·ligència artificial: somnis, riscos i realitat". De la cita ha sorgit el Manifest de Barcelona, que vol servir de base per desenvolupar i utilitzar la intel·ligència artificial. Un dels impulsors és Ramon López de Mántaras, director de l'Institut de Recerca en Intel·ligència Artificial del CSIC. La Mariola Dinarès l'entrevista.

 • Jordi Monés: "A algú li interessa que continuïn els errors arbitrals"
  Escolta àudio

  Jordi Monés: "A algú li interessa que continuïn els errors arbitrals"

  El doctor i membre de la junta directiva del Barça Jordi Monés explica a la Mariola Dinarès com funcionarà el centre de coneixement i innovació esportiva: Barça Innovation Hub. També parlen de quan arribarà el videoarbitratge a la Lliga de Futbol Professional.

 • El primer llibre pop-up el va fer Ramon Llull, ara tots es fan a mà a la Xina
  Escolta àudio

  El primer llibre pop-up el va fer Ramon Llull, ara tots es fan a mà a la Xina

  Yeray Pérez, enginyer del paper; Noemí Mercadé, cap d'edició de l'editorial Combel, i Arnau París, editor de còmic americà i llibre il·lustrat a Norma Editorial, expliquen a la Mariola Dinarès el secret dels llibres pop-up. Quin va ser el primer? Com es construeixen? Per què hi ha tan poques editorials que en facin? I, atenció, fan recomanacions precioses per aquest Sant Jordi!

 • El vídeo de Red Bull obre la guerra dels drets d'imatge dels castellers
  Escolta àudio

  El vídeo de Red Bull obre la guerra dels drets d'imatge dels castellers

  Taula de debat amb tres periodistes castellers que analitzen les repercussions del vídeo de Red Bull TV que ha arribat a 104 milions de visualitzacions. La Mariola Dinarès ho analitzat amb els periodistes especialitzats Albert Mercadé i David Prats; el periodista i community manager dels Capgrossos de Mataró, Oriol Rodríguez, i Àngel Caselles, membre dels Castellers de la Vila de Gràcia, que ha creat l'aplicació per fer pinya més ràpid: Appsistència.

 • La foto més moderna és la vintage
  Escolta àudio

  La foto més moderna és la vintage

  El fotògraf de moda i venedor especialitzat de la FNAC Abel Cosp i les fotògrafes "en llauna" Lola Barcia i Marinela Forcadell reflexionen amb la Mariola Dinarès de com la fotografia evoluciona i està passant un altre cop del món virtual al físic. Les dues artistes han publicat el llibre "60 segundos de luz" a Ediciones Canibaal.

 • Yuri Fernández (portaveu d'Uber): "El model de mobilitat de Barcelona ha quedat obsolet"
  Escolta àudio

  Yuri Fernández (portaveu d'Uber): "El model de mobilitat de Barcelona ha quedat obsolet"

  Mariola Dinarès entrevista Yuri Fernández, portaveu d'Uber a l'estat espanyol, i Pere Padrosa, director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat. Quin és el model de mobilitat del futur? Barcelona s'està quedant enrere? Uber és un negoci col·laboratiu o abusiu?

 • Tecnologia que ajuda al canvi d'armari
  Escolta àudio

  Tecnologia que ajuda al canvi d'armari

  Arriba la primavera i tots volem posar ordre a la roba de l'armari. Als vostres mòbils i tauletes hi trobareu solucions com les aplicacions 21 Buttons, Sheekr o el programa Renova la Teva Roba de l'Ajuntament de Barcelona. La Mariola Dinarès en parla amb Gemma Parés, Xavier Martí Renom i Montse Mateu.

 • Entrenadors virtuals: sí o no?
  Escolta àudio

  Entrenadors virtuals: sí o no?

  El futur és que els entrenadors virtuals acabin substituint els reals? Quins avantatges té? Pot suposar algun perill fer exercici tutelats en línia? La Mariola Dinarès en parla amb Orlando Pérez, cofundador del gimnàs online Ictiva.com; Roger del Sol, cofundador de WeFitter, i Robert Herráez, codirector de fitnes de gimnasos Dir.

 • Festival OFFF: les tendències de l'art del futur
  Escolta àudio

  Festival OFFF: les tendències de l'art del futur

  Avui comença al Museu del Disseny de Barcelona la 17a edició del festival OFFF de cultura, art i disseny digital. S'hi esperen tres mil assistents de tots els continents des d'avui fins dissabte. Nosaltres parlem amb el seu director, Pep Salazar, i alguns dels artistes que hi participaran: Ivan Bravo, Albert Folch i Rafa Martínez.

 • #4minuts12segons: un vídeo viral trencafamílies
  Escolta àudio

  #4minuts12segons: un vídeo viral trencafamílies

  Al Versus Teatre hi fan una de les joies de la cartellera de petit format de Barcelona. Es titula "4 minuts 12 segons" i la dirigeix Pep Duran. Entre altres coses, planteja si la xarxa ens ha tornat més impulsius, o per què volem penjar tota la nostra vida a internet. La Mariola Dinarès en parla amb el seu director i dos dels seus actors, Judith Aguilar i Jordi Cadellans.

 • Ornitho.cat, bojos pels ocells
  Escolta àudio

  Ornitho.cat, bojos pels ocells

  Les plataformes ciutadanes de ciència ajuden els investigadors a analitzar la natura. Parlem d'Ornitho.cat amb l'ornitòleg Jordi Sargatal; el revisor d'Ornitho.cat, Abel Julien i els avistadors d'ocells Manolo Sánchez i Maria Serra.

 • Millorar el model sanitari amb les TIC
  Escolta àudio

  Millorar el model sanitari amb les TIC

  La Mariola Dinarès parla amb Pol Pérez, coordinador general de les TIC en salut; Joan Cornet, responsable del centre de competència mHealth, i Víctor Bautista, cofundador de l'app Social Diabetis. Com serà la medicina del futur?

 • Taller de privadesa de fotos
  Escolta àudio

  Taller de privadesa de fotos

  L'advocat Víctor Rosselló li explica a Mariola Dinarès com podem protegir les nostres imatges a les xarxes i quines (d'aquelles en què no sortim nosaltres) podem compartir. Quines imatges es poden publicar i quines no? Quan hem de demanar permís per fer-ho? I quan tenim dret a exigir que s'elimini una imatge nostra a la xarxa, o fins i tot a denunciar-ho?