La portada

S'han trobat 683 resultats.

 • Portada Terribas. "Primavera catalana: bloqueig i autocensura"
  Escolta àudio

  Portada Terribas. "Primavera catalana: bloqueig i autocensura"

  Els CDRs, entre altres coses, es manifesten perquè Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Carme Forcadell, Dolors Bassa i Carles Puigdemont continuen empresonats. Perquè el que és excepcional no són les protestes dels CDRs. El que és excepcional és tenir en presó preventiva representants de la societat civil i de la sobirania triats a les urnes acusats de delicte de rebel·lió que implica una violència que no hem conegut. I sentim declaracions polítiques titllant les manifestacions dels CDRs d'insurreccionals i de kale borroka. Se'n diu "argumentari en construcció".

 • Portada Terribas: Sense govern, què existeix? El 155
  Escolta àudio

  Portada Terribas: Sense govern, què existeix? El 155

  Què busquen els partits partidaris de la independència de Catalunya? Segones eleccions per continuar discutint estratègia i tàctica? Quin és el projecte comú, a banda de treure de la presó els qui no podran treure i restituir el govern legítim que no podran restituir perquè és a la presó i potser serà inhabilitat? Perquè si ara no tenen clar què han de fer, tampoc no ho tindran clar després. JxCat, ERC i la CUP, que són els qui poden garantir encara ara un govern, s'han de fer algunes preguntes. Dies de calma per fer-se preguntes, respondre-les i un cop hagin digerit la mona en forma de 155 que s'estan menjant des del 27 d'octubre, que decideixin.

 • Portada Terribas: Qui té el poder pot construir la pau
  Escolta àudio

  Portada Terribas: Qui té el poder pot construir la pau

  Com es construeix la pau? Quan qui té el poder, l'Estat, convoca els representants polítics, fa propostes concretes i s'asseu a parlar. Com s'escala el conflicte? No fent-ho.

 • Portada Terribas: "La presó: la desraó congela el temps"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "La presó: la desraó congela el temps"

  "Vides trencades per l'absència de política i la hiperpresència de querelles. I passen els dies. I no, ningú es pot acostumar a tenir tancats a la presó dones i homes plens de les raons dels qui els van votar. Fem-nos-en a la idea. Per aquestes famílies esbotzades per la desraó del seu empresonament el temps passa molt a poc a poc."

 • Portada Terribas: Persistència en la no-violència
  Escolta àudio

  Portada Terribas: Persistència en la no-violència

  Passi el que passi, serenitat i tolerància amb les discrepàncies i persistència en la no-violència. Persistència en la no-violència. Perquè aquest és el futur que volem i el que ens juguem al carrer i a les institucions.

 • Portada Terribas: "L'aliança independentista, trencada"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "L'aliança independentista, trencada"

  Investidura fallida de Jordi Turull i Negre ahir al Parlament, però el rellotge comença a córrer, ara ja sí, amb l'aliança independentista trencada. S'ha acabat. La CUP torna a l'oposició i ja no acompanyarà JxCat i ERC en el seu projecte.

 • Portada Terribas: "L'Estat: el poder de la força"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "L'Estat: el poder de la força"

  Aquesta tarda, al Parlament de Catalunya, Jordi Turull i Negre se sotmetrà al debat d'investidura. No sabem si aconseguirà el suport de la CUP, i per tant, si serà investit president en primera volta. Demà, tant si Jordi Turull és president com si no, compareixerà davant del Tribunal Suprem amb Josep Rull, Raül Romeva, Carme Forcadell, Marta Rovira, Dolors Bassa i no sabem si el magistrat Llarena els processarà per rebel·lió per l'1 d'octubre i si decidirà empresonar un president de la Generalitat, no condemnat, no jutjat, i investit per un Parlament democràtic que representa la ciutadania de Catalunya.

 • Portada Terribas: "A la tercera va la vençuda"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "A la tercera va la vençuda"

  I aquí què s'escalfa? La investidura definitiva. A la tercera va la vençuda, i de vençuts va la qüestió. Jordi Sànchez té poques possibilitats de ser investit, perquè la fiscalia el vol a presó, pendents de la sala d'apel·lació del TS, i està disposat a renunciar a l'acta de diputat i deixar la cursa política.

 • Portada Terribas: "L'Estat, coordinat. L'independentisme, descoordinat"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "L'Estat, coordinat. L'independentisme, descoordinat"

  És evident que l'estat espanyol sí que coordina la seva estratègia de defensa de la unitat nacional i se'n surt prou bé malgrat que li molesti l'escampall internacional del cas aquests dies a Suïssa. Però si una cosa ha fet bé l'Estat és coordinar-se. I si una cosa és evident, de portes enfora, és que els partits independentistes i els seus encausats, tants caps, tants barrets.

 • Portada Terribas: "Sense notícies d'acord per fer govern"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "Sense notícies d'acord per fer govern"

  Tothom, pensi el que pensi, demana un govern fruit de les eleccions del 21 de desembre. La incertesa està acabant amb la paciència d'una societat que ha votat, i ha definit una majoria independentista republicana al Parlament amb una forta oposició que és partidària de la unitat d'Espanya. Aquest és el panorama, cap altre, i també gent que ocupa els carrers per mantenir les seves lluites, quotidianes: pensions, escoles lliures d'acusacions polítiques, carrers sense violència feixista... Però una setmana més, us despertem sense acord de govern.

 • Portada Terribas: El carrer diu als partits: feu política
  Escolta àudio

  Portada Terribas: El carrer diu als partits: feu política

  Demà, manifestació per l'escola. Ahir, manifestació antirepressiva i aquest cap de setmana també SCC amb altres objectius. I afegiu-hi els estudiants universitaris ahir i els pensionistes, al carrer, un dia sí l'altre també. Tots són problemes que exigeixen acció política ara, perquè la política és el servei a tota la ciutadania.

 • Portada Terribas: "I de la reunió de JxCat, cap novetat. Investidura bloquejada"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "I de la reunió de JxCat, cap novetat. Investidura bloquejada"

  No canteu victòria els que us pensàveu que la investidura es desencallava. JxCat es va reunir ahir tot el dia a Brussel·les i, senzillament, cap novetat: candidat, Jordi Sànchez, no hi ha alternativa com els demanava ERC, i descarten segones eleccions. Com casa tot això?

 • Portada Terribas: "Stephen Hawking ens va ajudar a pensar el món, tan difícil com és"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "Stephen Hawking ens va ajudar a pensar el món, tan difícil com és"

  Hawking passarà a la història com el creador de la teoria del "bing bang", que explica l'origen del temps i de l'espai, i també va ser un estudiós dels forats negres a l'univers, dels quals va revelar que no són del tot negres perquè emeten radiació. Ell ens va ajudar a pensar el món, tan difícil com és... no només per entendre el cosmos, sinó les decisions que nosaltres, els humans, hi prenem...

 • Portada Terribas: "Guerra de Síria, en 7 anys, 500.000 morts, 20.000, criatures"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "Guerra de Síria, en 7 anys, 500.000 morts, 20.000, criatures"

  En set anys de conflicte a Síria, 500.000 morts comptabilitzades, 20.000 criatures. Com? Amb armes. Sabeu quant s'ha incrementat el comerç d'armes arreu del món del 2013 al 2017, enmig d'aquesta guerra? Un 10%. I qui n'exporta més? Els Estats Units i Rússia. Per què no s'acaba aquesta guerra? Per moltes raons, però també perquè la mort dels qui són lluny és un negoci -primer, destruint; després, reconstruint. I en la destrucció, sempre trobem l'eufemisme o les estadístiques que distancien les víctimes dels botxins.

 • Portada Terribas: "És més senzill dir la veritat, tenim la política del país atrapada"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "És més senzill dir la veritat, tenim la política del país atrapada"

  És més senzill dir la veritat: tenim la política del país atrapada entre els jutjats espanyols i les estratègies dels partits polítics independentistes per sobreviure uns sobre els altres després de la derrota. I ahir, al carrer, els partidaris de la república perdien la paciència.