La portada

S'han trobat 662 resultats.

 • Portada Terribas: Felip VI farà autocrítica de l'1-O? Potser, és inviolable però no infal·lible
  Escolta àudio

  Portada Terribas: Felip VI farà autocrítica de l'1-O? Potser, és inviolable però no infal·lible

  Farà autocrítica algun dia el cap d'Estat? Empatitzarà? Podria fer-ho, perquè és inviolable, però no infal·lible. Segur que hi està pensant, però al seu ritme... perquè la monarquia s'ha mantingut al llarg dels segles precisament gràcies al fet que les reflexions i les genuflexions descansen sobre coixins molt confortables per als uns i els altres. I no saps com tants coixins fan que el pas del temps agafi una altra dimensió, diferent de la les presons. Allà, els presos polítics que porten menys temps tancats, ja fa 3 mesos que hi són. Un trimestre. Allà, el temps passa d'una altra manera, sense coixins. I encara... 248, 231 i 89 dies de presó

 • Portada Terribas: "Cospedal? Sáenz de Santamaría? Què canviaria?"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "Cospedal? Sáenz de Santamaría? Què canviaria?"

  No és irrellevant qui ocupi la presidència del PP, perquè del seu lideratge en dependrà la progressiva substitució del partit de dretes espanyol per Ciutadans o la seva recuperació davant de l'escalada electoral taronja. I encara... 247, 230 i 88 dies de presó.

 • Portada Escapa: "Dimarts amb tres noms propis: Sánchez, Núñez Feijóo i Urdangarin"
  Escolta àudio

  Portada Escapa: "Dimarts amb tres noms propis: Sánchez, Núñez Feijóo i Urdangarin"

  Una curiositat: el nostre company Albert Calatrava ahir va publicar a Twitter unes fotografies significatives. Hores abans que Urdangarin entrés al centre penitenciari, diversos operaris municipals van netejar el camí de terra d'entrada a la presó dels matolls i les males herbes. Sí, de males herbes. Potser buscaven una metàfora. O no. I encara... 246, 229 i 87 dies a la presó.

 • Portada Terribas: "Aquarius, un fet. Executarà Sánchez també un gir en política catalana?"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "Aquarius, un fet. Executarà Sánchez també un gir en política catalana?"

  Sí, les persones més febles són les que no tenen ni papers, ni terra d'acollida que els vulgui, només un passat del qual fugen amb esperança. Aquests són els més febles, i ahir les 630 persones de l'Aquarius van ser rebudes i tractades amb dignitat. Contrast terrible amb les imatges de les concertines de la frontera sud i l'ús i el tracte en alguns dels centres d'internament d'estrangers. Sí, contrast amb esperança, i sota vigilància que es facin les coses bé. Però, ara per ara, el govern de Pedro Sánchez amb el suport del govern de coalició de Ximo Puig ha demostrat que no és el mateix acollir que protegir amb bales de goma les fronteres o amb ganivetes les tanques. I encara... 245, 228 i 86 dies de presó.

 • Portada Terribas: "Cunillera, delegada del govern. Sánchez tria experiència i empatia per transitar"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "Cunillera, delegada del govern. Sánchez tria experiència i empatia per transitar"

  Avui passarà pel Consell de Ministres. Teresa Cunillera, a qui desitgem tota la sort en aquesta nova etapa. La perdem com a analista a la tertúlia dels dijous -ahir era aquí amb nosaltres al costat de García-Margallo, Ernest Benach, Julià de Jòdar i Antoni Geloch-, però esperem que la feina que farà dissenyant ponts per arbitrar en el conflicte amb Catalunya doni fruits. I encara... 242, 225 i 84 dies de presó.

 • Portada Terribas: "Justícia igual per a tothom? Urdangarin tria presó"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "Justícia igual per a tothom? Urdangarin tria presó"

  Iñaki Urdangarin té cinc dies per ingressar a la presó que ell triï, i amb condemna ferma, no li han retirat el passaport. I en paral·lel, en presó preventiva obligada a Soto del Real des de fa un any Sandro Rossell (se suposa que també per presumptes delictes econòmics); i per haver contravingut la Constitució del 1978 i haver desobeït els tribunals, 9 figures de la cultura i la política catalana confinats a Estremera, Alcalá-Meco i Soto del Real, des de fa més de 7 mesos. Aquesta és la fidel expressió de "la justícia és igual per a tothom a Espanya". I encara... 241, 224 i 83 dies de presó

 • Portada Terribas: Romeva: "Ves a buscar els que no hi han anat. I, si cal, et treus el llaç groc"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: Romeva: "Ves a buscar els que no hi han anat. I, si cal, et treus el llaç groc"

  No volem una societat que no sigui capaç d'asseure's en una taula a dialogar, a compartir i a créixer. I tothom hi ha de contribuir, portin llaços grocs o no, o creguin que Carme Forcadell, Dolors Bassa, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull, Oriol Junqueras i Raül Romeva són presos polítics o que són polítics presos. I encara... 240, 222 i 82 dies de presó.

 • Portada Terribas: "La UE té un problema: l'escala de valors dels seus països membres"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "La UE té un problema: l'escala de valors dels seus països membres"

  Tothom que fuig d'un conflicte o d'una situació que pot posar en perill la seva vida té dret a trobar refugi, i el país d'arribada, l'obligació d'oferir-lo. El govern d'Espanya de Pedro Sánchez i la Generalitat del País Valencià diuen: Que vinguin. Sí, volem acollir. On sigui, però que arribin. També aquí el govern s'hi ha ofert. Ara bé, la UE no cal que els doni les gràcies. És la nostra obligació. I que no perdi el temps. Senzillament que convoqui d'urgència els 28 i que la crisi institucional d'Europa comenci precisament per la política migratòria, que és on es reflecteix l'escala de valors de les democràcies occidentals. I encara... 239, 221 i 81 dies de presó.

 • Portada Terribas: "Quan trepitges les presons, t'adones que qui està empresonat és el sistema"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "Quan trepitges les presons, t'adones que qui està empresonat és el sistema"

  Allà, a la presó, s'atura el temps i se't congela el cor, pensis com pensis. Hi hauria d'anar tothom per entendre el que està passant en aquest país, amb llaços grocs o sense, per mirar als ulls d'un adversari polític que ha compartit amb tu la casa de la democràcia que és el Parlament i veure, amb els teus propis ulls, com els funcionaris pesen la seva roba i els seus llibres perque malvisquin mesos ja de privació de llibertat, d'intimitat, de privacitat, de vida, i com surten d'allà centenars de cartes que han llegit i que intenten respondre. I encara... 238, 220 i 80 dies de presó.

 • Portada Terribas: "Privats de llibertat, els jutges decideixen per nosaltres. També els mitjans?"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "Privats de llibertat, els jutges decideixen per nosaltres. També els mitjans?"

  Els governs caminen, mentre que els presos només ho poden fer pel pati. Ho sabíem abans de veure cap imatge robada per cap funcionari o cap intern als presos polítics, i convertida en exclusiva a través dels mitjans. Però convertir la seva vida privada entre reixes en un safareig no els fa ni més ni menys dignes. Haurem de pedalar molt si volem que aquest món de clics d'espectacle deshumanitzat mantingui a ratlla les seves inèrcies. Privats de llibertat, els jutges decideixen pels presos. No cal que els mitjans també ho facin. I encara... 235, 218 i 77 dies de presó.

 • Portada Terribas: "Govern Sánchez dissenyat per durar. Serà perdurable?"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "Govern Sánchez dissenyat per durar. Serà perdurable?"

  El govern de Pedro Sánchez té feina. Ha optat per un executiu que combina perfils amb experiència de gestió en l'àmbit autonòmic amb perfils independents i tècnics. No és un govern de passa-que-t'he vist. És un govern per durar. Veurem si serà perdurable. I encara... 234, 217 i 76 dies de presó.

 • Portada Terribas: "Repensar i revaloritzar el que hem fet és el camí per perdurar"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "Repensar i revaloritzar el que hem fet és el camí per perdurar"

  Donar valor al que tenim és el que aconsegueix fer patrimoni i generar història. Fer un ús efímer del que ens envolta i del que som ens porta a una societat també efímera i superficial. Aquest matí, la combatrem des d'aquesta Barcelona Design Week, que contràriament al que pot semblar se centra precisament en la reflexió aplicable a tota la nostra vida: revaloritzem el que som, repensem-nos, reutilitzem el que hem fet, redissenyem els nostres camins. Per cert, el PP està precisament en aquest procés. Ahir Mariano Rajoy va descavalcar definitivament. I encara... 233, 216 i 75 dies de presó.

 • Portada Terribas: "El diàleg és compatible amb presons i exili?"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "El diàleg és compatible amb presons i exili?"

  I encara... 232, 215 i 74 dies de presó.

 • Portada Terribas: "Què podrà fer el nou govern? La consellera Artadi contesta"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "Què podrà fer el nou govern? La consellera Artadi contesta"

  Qui havia de preveure que el govern Torra començaria a treballar amb un canvi d'interlocutors immediat? Quines són les seves expectatives mínimes? Que el clima de repressió i d'escalada de tensió dels partits constitucionalistes contra l'independentisme muti cap a una situació de diàleg i negociació. Aquest matí, amb la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, i portaveu del govern Torra, concretarem accions de govern d'aquest executiu que tindrà com a interlocutor Pedro Sánchez, però com a objectiu, desfer els escenaris de les presons i l'exili. I encara... 231, 214 i 73 dies de presó.

 • Portada Terribas: "Cau Rajoy i s'enfila Sánchez. Cop de porta al PP i finestra oberta"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "Cau Rajoy i s'enfila Sánchez. Cop de porta al PP i finestra oberta"

  Mariano Rajoy haurà acabat el seu periple polític -de moment- perquè el PSOE haurà aconseguit els suports imprescindibles per desbancar-lo: Podem, PNB, PDeCat i ERC, BILDU, Nova Canàries i Compromís. I encara... 228, 211 i 70 dies de presó.