El "Pícnic" comença amb un test a Joan Roca. La Paula Molés i el Lluís Rovira, xef de l'Escola Hofmann, ens parlen de la diferència entre una paella valenciana i els arrossos catalans. Aprendrem com hem de bullir un ou correctament. I els periodistes gastronòmics Jordi Luque Sanz i Salvador Garcia Arbós fan apostes sobre la tendència gastronòmica de l'estiu.
Descobrim el so en directe de la cantautora ebrenca Montse Castellà, una dona encantadora que diu que la bondat és revolucionària i que es declara "fluviofeliç". I amb la Paula Molés fem un "Pícnic" protagonitzat per dues fruites d'estiu: el meló i la síndria, i acompanyada per Lluís Rovira, xef i professor de l'escola Hofmann de Barcelona, ens descobriran totes les possibilitats que ens ofereixen a la cuina.
La Paula Molés i el Lluís Rovira, professor de l'escola de cuina Hofmann, ens ho expliquen tot sobre les fruites reines de l'estiu: la síndria i el meló. A "La gran pífia" d'avui descobrim els secrets de coure bé els llegums. El Salvador Garcia Arbós i el Jordi Luque Sanz ens fan recomanacions sobre llocs on ens podem fer un homenatge. I rebrem el nostre xef convidat: Albert Adrià.
Paula Molés i Quim Marqués, cuiner i un dels propietaris del Suquet de l'Almirall, ens ho expliquen tot sobre la sardina: com triar-la, per què ha pujat de preu, com cuinar-la... També descobrim els errors més comuns a l'hora de fregir peix. La nostra xef convidada és la Carme Ruscalleda. I Salvador Garcia-Arbós i Jordi Luque Sanz ens recomanen botigues per comprar bona teca.
La Paula Molés i el professor de l'escola Hofmann Lluís Rovira ens parlen de l'albergínia, el carbassó i el pebrot, i ens ensenyen a bullir bé les verdures, la patata i l'arròs. El nostre xef convidat és el pastisser Christian Escribà. I amb Salvador Garcia Arbós i Jordi Luque Sanz descobrirem plats que mereixen almenys 300 quilòmetres de cotxe per tastar-los.
La Paula Molés enceta l'espai de gastronomia i cuina del programa amb els tomàquets, el producte estrella de la temporada. Ho farà acompanyada de Lluís Rovira, xef i professor de l'escola Hofmann de Barcelona. Amb ell també explicarem quins errors cometem quan volem fer una carn a la planxa. Escoltarem el xef Paco Pérez contestar a un test gastronòmic molt estiuenc. I per acabar, els periodistes gastronòmics Salvador Garcia Arbós i Jordi Luque Sanz acompanyaran la Paula Molés fent recomanacions sobre terrasses on veure passar la tarda i fer un beure.