El Sabadell rebutja de ple la proposta de compra del BBVA

Així ho ha comunicat oficialment a la Comissió Nacional del Mercat de Valors després que el consell d'administració hagi analitzat la proposta
Redacció Actualitzat
TEMA:
Banca

El Banc Sabadell ha rebutjat l'oferta de compra que dimarts passat va anunciar el BBVA. Així ho ha comunicat oficialment a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i després que el consell d'administració hagi analitzat la proposta amb assessors financers i jurídics.

Segons el Sabadell, el BBVA "infravalora significativament" el seu projecte i les perspectives de creixement com a entitat independent i assegura que pot crear més valor per als accionistes si continua en solitari.

Alhora adverteix que la caiguda "significativa" i la "volatilitat" del preu de l'acció del BBVA arran de fer-se pública la intenció d'absorbir el Sabadell "genera una incertesa addicional sobre el valor de la proposta".

L'entitat catalana detalla que la decisió l'ha pres pensant en els seus accionistes, empleats i clients. I pel que fa als actuals accionistes encara els afegeix un al·licient més, la promesa de repartir dividends.

Amb tot, no és la primera vegada que tots dos bancs tenen aquesta operació sobre la taula. Ja el 2020, van estudiar una fusió, però finalment no van assolir un acord perquè, segons van comunicar a la CNMV, no es van posar d'acord en l'intercanvi d'accions.

 

L'oferta del BBVA i els escenaris que s'obren

Pel que fa als detalls fets públics fins ara, el BBVA oferia pagar amb accions uns 12.000 milions d'euros per l'operació, entre un 20% i un 30% més del que valia en borsa l'entitat catalana dimarts passat.

A més, li oferia una certa presència en el consell d'administració, mantenir la marca conjunta en alguns territoris i tenir una seu operativa a Sant Cugat.

Després que el Sabadell hagi rebutjat la compra, la pilota és a la teulada del BBVA. Els experts apunten que l'entitat amb seu a Bilbao té ara dues possibilitats.

La primera, reunir el consell d'administració i millorar la proposta en preu i condicions per fer-la més atractiva als directius i accionistes del Banc Sabadell. I com a últim recurs, també podria optar per presentar una oferta hostil, és a dir, sense negociació, i que siguin els accionistes de l'entitat catalana els que decideixin.

De moment, el BBVA només ha afirmat que lamenta que el consell del Banc Sabadell no hagi acceptat una oferta que qualifiquen d'atractiva.

 

ARXIVAT A:
Banca
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut