Contes per compartir contra l'assetjament escolar

Tothom contra l'assetjament

Un jaguar amb un conill a la mà
Una mà de contes: En Fullaraca, un monstre molt tendre

Una mà de contes us presenta una proposta sobre un tema que ens interessa a tots: l'assetjament. Destinada a tots els públics --petits, grans, famílies, mestres...--, aquesta compta amb l'assessorament del Departament d'Educació. I, a més d'una sèrie de contes centrats exclusivament en el tema de l'assetjament, també podreu accedir a unaselecció de títols relacionats, escollits de la mateixa col·lecció del programa. Així mateix, us facilitem documentació sobre la metodologia de treball que hem fet servir.

 

 

Inspirats en la literatura infantil i en els contes populars, aquests contes recreen alguns dels conflictes mes freqüents en les situacions d'assetjament. Prenent com a referencia al psicòleg noruec Dan Olweus --pioner en l'estudi d'aquest tema--, l'equip del programa ha fet servir el seu Cercle de l'Assetjament Escolarcom a model per elaborar l'estructura dramàtica de cada un dels contes.

 

 

En un conte, hi pot cabre el món sencer. És per això que els podem fer servir per explicar moltes coses. Els personatges dels contes, com les persones de veritat, a més de ser feliços i menjar anissos, també s'enfaden entre ells, es barallen, tenen por, es posen tristos, s'enrabien i, de vegades, no saben explicar per què. Potser si els escoltem amb atenció ens poden ajudar quan tenim un problema de veritat.