TOTHOM CONTA CONTRA L'ASSETJAMENT

Documentació per treballar l'assetjament a l'aula

Al programa "Una mà de contes" ens agrada molt treballar en equip. Així aprens moltes coses noves i fas bons amics. Cadascú diu alguna cosa sobre el que sap o li interessa i al final sempre surten coses noves i divertides. Com ara aquests contes que us proposem. Així doncs, ja deveu haver notat que a nosaltres ens encanta explicar històries, i d'altra banda hem pensat que per tractar el tema de l'assetjament, qui millor que els mestres i les mestres que cada dia conviuen amb milers i milers de nens i nenes. Fruit d'aquesta col·laboració entre la televisió i l'escola, aquí us deixem alguns dels documents que hem fet servir per treballar plegats en aquest projecte. Esperem que us sigui d'utilitat i, si més no, d'inspiració.

 

 

PLA DE TREBALL, cliqueu sobre la imatge

 

 

CERCLE DE L'ASSETJAMENT D'OLWEUS ADAPTAT AL PROJECTE TOTHOM CONTA

 

 

 

CERCLE D'OLWEUS ADAPTAT A PERSONATGES TIPUS A LA FICCIÓ

 

                        

 

 

CERCLE D'OLWEUS APLICAT A LA HISTÒRIA DEL REI BURLETA PER ELABORAR EL GUIÓ DEL CONTE

 

                                   

 

 

EXEMPLE AMB EL CONTE DE LA FORASTERA I EL MODEL DE TIPUS PER FICCIÓ

A cada conte, els personatges adopten diferents rols buscant un paral·lelisme amb la proposta de Dan Olweus i el seu Cercle de l'Assetjament. Protagonistes víctimes i alhora assetjadors; grups que rebutgen per després acollir; mediadors que es revelen... O la figura de l'artista actuant en el mateix conte com a mediador, per convidar l'espectador a distanciar-se i analitzar la situació.

 

Monstres i bruixes que fan de mediadors

 

 

Reis i reietons fent d'assetjadors

 

 

 

Bandes i colles que necessiten un interlocutor. "El conte d'En Fullaraca, un monstre molt tendre" comença amb aquestes paraules: Què és aquest desordre? A qui se li acut barrejar papers, suc de taronja i entrepà? Deu ser la taula d'un artista. Els artistes acostumen a parar molta atenció a allò que passa arreu del món. Perquè aquest món, a vegades, també sembla molt desendreçat... I, realment, la taula de l'artista és com un laboratori d'idees i emocions on podem posar en escena tot allò que ens interessa o ens preocupa.

 

La taula de l'artista és com un laboratori d'idees i emocions.

 

PER TORNAR ALS CONTES