Akio Toyoda i Tommi Mäkinen dins un cotxe de ral·lis (Toyota)

Tommi Mäkinen tornarà al Mundial de ral·lis com a cap d'equip de Toyota

El quatre vegades campió del món de ral·lis Tommi Mäkinen tornarà al Mundial, però ara com a cap de l'equip Toyota. La marca japonesa, després d'una llarga absència, també viurà el seu retorn a aquesta competició l'any 2017.
Actualitzat

Tommi Mäkinen serà el cap d'equip de Toyota en el retorn de la marca japonesa al Mundial de ral·lis el 2017. El president de l'equip serà Akio Toyoda, president també de la marca automobilística, però qui prendrà les decisions esportives sobre el terreny serà el quatre vegades campió del món de forma consecutiva amb Mitsubishi entre els anys 1996 i 1999.

Des de la seva retirada, Mäkinen s'havia dedicat a dirigir la seva empresa de cotxes i material per a ral·lis a Finlàndia. L'any passat va col·laborar amb Toyota desenvolupant un GT86 privat que va participar al Ral·li de Finlàndia. Toyota havia pres part en el Mundial de ral·lis fins a l'any 1999, quan va decidir fer el salt a la Fórmula 1. La marca japonesa va aconseguir set títols abans de la seva marxa, quatre de pilot amb Carlos Sainz el 1990 i el 1992, Juha Kankkunen el 1993 i Didier Auriol el 1994, i tres de marques el 1993, el 1994 i el 1999.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut