Mor als 82 anys l'expresident del Barça Agustí Montal i Costa

Sota la seva presidència, en els últims anys de la dictadura franquista, el club va fer explícit el seu catalanisme. Amb ell va arribar a l'entitat Johan Cruyff, l'any 1973.
Actualitzat

Poc abans de complir-se un any de la mort de Johan Cruyff, el barcelonisme ha conegut aquest dimecres la desaparició d'Agustí Montal i Costa, el president que va fer possible l'arribada de l'holandès al Barça l'any 1973. Montal, president de l'entitat blaugrana entre el 1969 i el 1977, ha mort a Barcelona a l'edat de 82 anys.

Provinent d'una família vinculada amb la indústria tèxtil, Montal va mamar el barcelonisme des de petit, ja que el seu pare, Agustí Montal i Galobardes, ja va ser president de l'entitat a finals dels anys 40.

Sota la seva presidència, en els últims anys de la dictadura franquista, el club va fer explícita la seva vocació catalanista i amb ell es va recuperar el català tant als butlletins del club com a la megafonia o als carnets de soci, i també la senyera a l'escut i el nom original del club. També va impulsar un lema encara vigent: "Més que un club"Durant el seu mandat es van construir tant el Palau Blaugrana com el Palau de Gel i es va democratitzar l'entitat, donant lloc a les eleccions que va guanyar l'any 1978 Josep Lluís Núñez. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut