L'Atlètic-Barceloneta debuta a l'Eurolliga amb una victòria a la piscina de l'Spandau de Berlín (8-11)

El boia Miguel de Toro ha estat clau en el triomf mariner, amb tres gols; un parcial en el segon quart d'1-4 favorable als barcelonins ha estat clau en el desenllaç del partit
Josep Coch Actualitzat

L'Atlètic-Barceloneta ha debutat amb un triomf de prestigi a la piscina de l'Spandau de Berlín alemany per 8-11. Un Spandau que va arribar a guanyar quatre cops aquesta competició -la darrera fa 30 anys- i que malgrat ser una clàssic a la competició està molt lluny d'aquell que va dominar Europa. Els de Chus Martín han aprofitat d'allò més les situacions d'home de més. El boia mariner Miguel de Toro ha estat el màxim golejador dels barcelonins, amb tres gols. El segon quart ha estat clau en la victòria de l'equip barceloní amb un parcial d'1-4, que els ha donat dos gols de marge, un avantatge que ja no perdrien en la resta del partit.

Després d'un primer quart favorable als alemanys, on l'equilibri ha estat la tònica, un parcial de 0-2 en el primers minuts del segon quart ha servit perquè l'Atlètic-Barceloneta capgirés el marcador (3-4) amb gols de Miguel de Toro i Blai Mallarach. Una nova superioritat ha permès a l'Spandau empatar el partit. Però l'encert en el llançament llunyà dels catalans els ha permès avançar-se 4-5 amb el segon gol d'Alberto Munárriz. En la darrera jugada del primer quart una jugada amb el boia mariner Miguel de Toro, ha permès eixamplar l'avantatge fins el 4 a 6. Excel·lent segon quart dels de Chus Martín que amb un 1 a 4 de parcial ha desbordat als alemanys.

En l'equador del tercer quart l'Spandau ha reduït l'avantatge fins al 5-6, amb gol de Strelezkij. Resposta immediata, però, dels mariners que han aprofitat l'home de més perquè Roger Tahull establís el 5-7. L'equilibri s'ha mantingut en aquest quart. Kholod tornava a escurçar a la mínima expressió el marcador (6-7), però Granados tornava a situar els dos gols de marge (6-8). Amb aquest marcador els mariners han afrontat el darrer quart del partit, l'Atlètic-Barceloneta ha començat molt bé el darrer període, tornant a aprofitar una nova situació d'home de més i establir el 6-9 amb gol de Milan Aleksic. L'Spandau ha tornat a posar-se a dos gols desprès que Kholod aprofités una errada de marcatge i rematés tot sol (7-9). Roger Tahull, a falta de poc més de dos minuts ha tornat a posar l'Atlètic-Barceloneta 3 gols al davant (7-10), i gairebé ha sentenciat el partit. Amb aquest marcador l'Spandau s'ha llençat a la desesperada amb atacs curts i rematades poc precises que han facilitat la feina als mariners. Un nou gol del boia sevillà en els darrers instants del partit ha posat la rúbrica al triomf dels barcelonins (7-11). Kholod ha aprofitat l'expulsió precisament de De Toro -per tres exclusions- per establir el definitiu 8-11.

Parcials: 3-2; 1-4; 2-2 i 2-3