Jordi Llopart en una imatge d'arxiu durant la seva participació als Jocs de Los Angeles 1984

Jordi Llopart, el primer medallista olímpic de l'atletisme espanyol, sobreviu a l'atur

El primer medallista olímpic de l'atletisme espanyol, de 62 anys, està sense feina i amb dues criatures al seu càrrec. És l'altra cara de l'esport de'elit.
Actualitzat

La crisi ha fet estralls a tots els nivells i fins i tot algunes figures emblemàtiques de l'esport n'estan patint les conseqüències. És el cas del marxador Jordi Llopart, medalla de plata als 50 quilòmetres marxa en els Jocs Olímpics de Moscou -la primera de l'atletisme espanyol-, que no troba feina des del 2012 i viu amb una prestació d'atur de 426 euros, segons va desvelar el programa "El Món a Rac1".

Llopart, de 62 anys, va continuar vinculat al món de l'atletisme un cop es va retirar. La seva última feina era com assessor de marxa de la Federació Mexicana. Però a més té formació per cobrir diferents perfils professionals: és oficial industrial en arts gràfiques, diplomat en infermeria i en turisme, i parla sis idiomes. Segons explica ell mateix a La Vanguardia, no troba feina en cap sector. Amb la seva parella també a l'atur i dues criatures petites al seu càrrec, Llopart mira de tirar endavant com pot. "Només es perd si es deixa de lluitar", diu després d'haver superat una depressió.   

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut