El Barça supera el Lió i guanya la tercera Champions amb gols d'Aitana i Alèxia (2-0)

El talent de les dues guanyadores blaugranes de la Pilota d'Or posa la cirereta a l'era Giráldez després d'un partit físic contra la bèstia negra francesa
Redacció Esport3 Actualitzat

No ha estat un partit fàcil, però finalment el Barça ha pogut superar la seva bèstia negra en el millor escenari i en el millor moment. Un gol d'Aitana Bonmatí al 63 i un d'Alèxia Putellas en temps afegit han servit perquè les jugadores de Jonatan Giráldez guanyessin la seva tercera Champions contra l'Olympique de Lió en un partit on les blaugranes han dominat, però no han trobat la manera de veure porteria, especialment en la primera part, davant unes franceses que han generat perill amb molt poc.

El destí tenia un gir reservat per Alèxia Putellas que instants després d'entrar al terreny de joc ha marcat el 2 a 0 definitiu en temps afegit. Amb la Champions es tanca el pòquer blaugrana en l'últim any de Giráldez a la banqueta:

• Lucy Bronze ha evitat el gol de Cascarino al minut 5; superat l'ensurt inicial, el Barça s'ha espolsat els nervis i s'ha convertit en dominador del partit amb ocasions de Salma Paralluelo i de Rolfo en els primers 10 minuts de partit.
  • Les franceses han estavellat una pilota al travesser a la sortida d'un córner i fregant la mitja hora és Bacha qui ha salvat sota pals el gol de Patri Guijarro.
  • Fregant el descans el xut de Graham Hansen ha sortit desviat per ben poc quan tota la banqueta blaugrana ja cantava el gol.
  • Aitana ha estat molt vigilada i el Barça ho ha acusat en una primera part que ha acabat amb 0 a 0 al marcador.

Una segona part per a la història:

• L'Olympique ha continuat generant perill a pilota parada i al 49, Renard ha estat a punt de desequilibrar un partit molt igualat amb un xut que ha sortit desviat per poc.
  • El Barça ha buscat el gol i al 60, la capitana Renard ha evitat que Salma inaugurés el marcador.
  • Al 63, ara sí, Mariona ha assistit Aitana i el seu xut amb l'esquerre ha tocat en Gilles abans d'entrar a la porteria d'Endler. L'1 a 0 s'ha convertit en el sisè gol d'Aitana a la Champions.
Aitana ha celebrat així el gol que ha obert el marcador
  • Amb avantatge al marcador, Graham ha tingut la sentència, però Majri li ha impedit rematar moments abans que l'Olympique ha fet una declaració d'intencions amb un xut de Diani que ha fregat el travesser.
  • Alèxia Putellas ha entrat en temps afegit i ha sentenciat amb el 2 a 0 definitiu per donar la tercera a les culers. Dos gols de les dues Pilotes d'Or del millor equip del món.