Astrid Fina, en una imatge d'arxiu

Astrid Fina, medallista paralímpica catalana, anuncia la seva retirada

La "rider" barcelonina deixa la competició després de fer història al surf de neu paralímpic
Redacció Esport3

Astrid Fina, medallista de bronze en surf de neu als Jocs Paralímpics de Pyeongchang (Corea del Sud) del 2018, ha anunciat aquest dilluns la seva retirada professional després de vuit temporades al més alt nivell. Nascuda a Barcelona l'any 1983, Fina es va iniciar en el surf de neu el 2011, dos anys després de perdre el peu dret a causa d'un accident de moto. Un any més tard va entrar en l'equip espanyol i el 2014 va fer el seu debut als Jocs Paralímpics de Sotxi amb un sisè lloc en cros i un diploma.

Des de llavors, la "rider" catalana va experimentar una gran progressió i al Mundial del 2016 va fregar el podi amb un quart lloc en eslàlom i un cinquè en cros. Després de diverses medalles en proves de la Copa del Món durant totes aquestes temporades, el seu gran èxit va arribar a Pyeongchang 2018 amb la primera medalla paralímpica espanyola de la història en surf de neu amb un bronze en la prova de cros. A més, als Jocs sud-coreans també va aconseguir un diploma paralímpic amb el seu sisè lloc en eslàlom. El març del 2019 va aconseguir la que ha acabat sent el seu últim gran èxit internacional, la medalla de bronze en eslàlom del Campionat de Món de surf de neu paralímpic a Finlàndia.

Astrid anuncia que es retira després de "valorar les enormes dificultats" que per a ella estava suposant "mantenir l'exigent nivell competitiu del circuit internacional, amb un alt cost tant físic com emocional".

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut