Una nevada inusual a l'est d'Austràlia

Alberto Alcántara Actualitzat

Una onada de fred ha portat nevades inusuals i condicions meteorològiques molt adverses a diversos punts de l'est d'Austràlia, als estats de Queensland i Nova Gal·les del Sud. La neu ha provocat accidents de trànsits i talls de llum, i ha obligat a tancar escoles.

A diverses ciutats del centre de Nova Gal·les del Sud i també a la zona de les Muntanyes Blaves, situades uns 100 quilòmetres a l'oest de Sydney, s'han acumulat prop de 15 centímetres de neu.

Les condicions hivernals també han arribat a l'estat de Queensland, amb una nevada que ha deixat entre 2 i 5 centímetres de gruix als voltants de la ciutat de Stanhorpe, situada al sud-est de l'estat, gairebé al límit amb la frontera amb Nova Gal·les del Sud.

Segons l'Oficina Meteorològica australiana (BOM), l'última vegada que va nevar d'aquesta manera a Queensland va ser el 2007. Els vents del sud-oest, que arrosseguen l'aire continental sec i fred, són normals en aquesta època de l'any, però no ho és tant que vagin acompanyats de precipitació. No s'esperen més nevades per als pròxims dies.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut