Tarda de núvols en augment i algun ruixat cap al final

Comença a dibuixar-se una situació que ja vam tenir fa uns dies, amb una borrasca activa al sud-oest peninsular. Dissabte cap al tard tindrem els primers símptomes de canvi de temps
Alberto Alcántara Actualitzat

El domini de l'anticicló començarà a tenir matisos. La borrasca situada al sud-oest peninsular enviarà vents humits i línies de núvols que arribaran a Catalunya. Malgrat tot, dissabte serà força assolellat.

Canvis al vespre

El matí ha estat assolellat gairebé arreu, tret d'algunes fondalades on hi han hagut bancs de boira, principalment cap a l'oest de la depressió central i a l'interior de Tarragona. Aquests bancs de núvols baixos s'han reduït però no s'han aixecat del tot a migdia, i localment poden persistir.

A la tarda notarem alguns moviments més en forma de núvols que trauran el nas pels extrems nord i sud de la costa. Serà cap al vespre quan la nuvolositat serà més abundant, sobretot cap a la façana litoral i prelitoral, fins i tot amb arribada d'alguns ruixats per la costa, més probables a la Daurada, però també possibles a la resta.

Temperatures estables

El matí tornarà a ser força fred, amb glaçades fortes al terç nord i valors pròxims a 1 o 2º C a moltes zones de l'interior. Les temperatures diürnes també seran similars a les de divendres. El canvi es notarà més en aquells indrets puntuals de la Catalunya Central i de ponent on les boires s'acabin aixecant. En aquest cas hi haurà màximes més altes que les del dia anterior.

I els pròxims dies...

Influència més marcada de la borrasca, amb vents més humits i més pluja. Començarem el mateix diumenge amb ruixats localment més abundants a l'est del país. El temps insegur continuarà una mica més.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut