Onada de calor interminable a Austràlia

Néstor Gómez Actualitzat

Austràlia és terra d'onades de calor com aquí, a casa nostra, en plena època estival. Però l'ondada de calor d'aquest febrer està sent molt notable.

No fa més d'una setmana vèiem la cara curiosa de l'onada de calor quan un agent de policia feia un ou ferrat en una paella sobre el capó del seu cotxe, amb temperatures que arribaven als 47 ºC. Doncs, lluny de retirar-se l'aire càlid, encara persisteix i sembla que continuarà uns quants dies més.

Quan les altes pressions s'estanquen sobre Austràlia, les temperatures màximes extremes comencen a disparar-se a Austràlia Meridional i a Victòria, i després s'estén cap a Nova Gal·les del Sud, Queensland i el Territori del Nord.

Una des les conseqüències més amargues es va poder veure diumenge a la ciutat de Singleton, a l'estat de Nova Gal·les del Sud, quan van aparèixer més de 1.000 ratpenats d'una colònia morts per deshidratació.

El mapa que veieu correspon a les temperatures màximes superficials (no pas de l'aire) entre el 7 i el 14 de febrer, període més extrem de l'episodi de calor.

AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut