Jerusalem s'ha llevat ben blanca, amb més de 15 cm de neu, un fet inusual

El temporal Elpis arriba al Pròxim Orient amb gran nevades
Néstor Gómez Actualitzat
TEMA:
Meteorologia

La llengua d'aire fred i les nevades han arribat durant les darreres hores al Pròxim Orient després de passar per Grècia i travessar Turquia. La nevada de la matinada ha obligat a tallar tots els accessos a la ciutat de Jerusalem, que ha quedat coberta per més de 15 cm de neu.

 

Davant la nevada que s'acostava a darrera hora del dia, les autoritats van aconsellar a la població quedar-se a casa durant la tarda de dimecres i van suspendre totes les activitats escolars i de l'administració com a mesura de prevenció. L'acumulació de neu durant la nit i matinada als carrers va obligar a tallar els accessos per carretera a la ciutat i s'ha suspès el servei d'autobusos.

Durant tota la nit, les brigades municipals han treballat per netejar els principals punts de la ciutat amb un total de 250 llevaneus i s'han abocat més de 150 tones de sal per evitar relliscades de persones i vehicles.

 

Una nevada d'aquesta magnitud no és gens habitual a Jerusalem. Si bé durant el febrer passat es va registrar una nevada semblant, caldria remuntar-se fins al 2013 per trobar la darrera gran nevada. En aquella ocasió, el temporal de neu va tallar el subministrament elèctric i va cobrir la ciutat amb més de 5 cm. Als alts del Golan se n'hi van acumular 90.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut