Erupció del volcà Piton de la Fournaise a l'illa de la Reunió

Alberto Alcántara Actualitzat

El volcà Piton de la Fournaise, situat a l'illa francesa de la Reunió, ha entrat en erupció per cinquena vegada en aquest any. L'activitat eruptiva va començar aquest divendres. L'Observatori Vulcanològic del Piton de la Fournaise indica un nivell d'alerta de 2 sobre 2.
 

 

El principal efecte d'aquest episodi és el riu de lava que llisca pels vessants. El flux de material incandescent va tenir una velocitat de sortida de 10 metres cúbics per segon, i s'ha trencat en dues branques diferents.
 


El matí de dissabte, la lava arribava a un terreny més pla i avançava més a poc a poc. S'està pendent que el riu no travessi la carretera N2, que s'allarga per la façana oriental de l'illa. De moment, els dos fronts estaven situats a uns 400 metres de la via. Desenes de curiosos s'han acostat fins a una distància de 10 metres del riu de lava per fer fotografies. No hi ha perill, perquè es tracta d'una erupció no explosiva.
 

 



El Piton de la Fournaise és un dels volcans més actius del planeta, i sol entrar en erupció un o dos cops a l'any des de 1988. Forma un con de 30 km de diàmetre i cobreix el 26% de la superfície de l'illa.

 

VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut