Una tarda de núvols abundants i noves tempestes

El temps és complica una mica més aquest diumenge rúfol i amb ambient menys càlid, i més de cara a la tarda
Alberto Alcántara Actualitzat

Segon dia de cap de setmana llarg i segon dia de ruixats i tempestes. Baixes pressions, aire fred en altura i línies de núvols i pluja deixen un diumenge molt insegur. En aquest cas, l'entrada d'aire fred s'aprofundirà, i això donarà més força a les tempestes de tarda. Està activat l'avís per intensitat de pluja del Servei Meteorològic de Catalunya

Ruixats i tempestes

És un dia de pas constant de núvols i, per tant, poques ullades de sol. Les petites estones de sol o cel més variable les hem tingudes cap a la costa, sobretot cap a Barcelona i Girona. Durant el matí han arribat ruixats dispersos i molt ràpids, que han entrat pel sud i l'oest, i han avançat per l'interior en direcció nord-est, com va passar ahir. Els registres de pluja d'aquesta fase del dia han estat poc abundants. El gruix de la pluja es preveu de cara a la tarda i el vespre.

Durant la segona part del dia esperem ruixats i tempestes més fortes, amb calamarsades ocasionals, i amb registres més significatius. Es preveu més pluja en punts de les Terres de l'Ebre, les comarques de Lleida, la Catalunya Central i, sobretot, l'entorn del Pirineu i prepirineu. Hi ha incertesa dels models meteorològics pel que fa a la costa. En tot cas, la pluja arribaria de manera més minsa a les comarques del litoral de Girona i Barcelona al final del dia.

També al final del dia entraran el mestral i la tramuntana. I cal destacar la davallada de la cota de neu al Pirineu: baixarà cap als 2.400 metres a última hora.

Temperatures en descens

La temperatura mínima ha baixat una mica més, però serà l'ambient de la tarda i el vespre que es notarà més fresc. Hi haurà davallades importants de les temperatures diürnes a l'interior del país, i els valors màxims no passaran dels 24 o 25º C a tot estirar.

I dilluns...

Traca final, amb una matinada de ruixats a l'entorn del litoral i prelitoral Central, i també a punts d'interior del nord-est. El matí serà núvols abundants i algun ruixat residual, mentre que a la tarda se'n generaran de nous a punts de muntanya, principalment al Pirineu i al nord-est. A la resta, s'obriran grans clarianes.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut