Els incendis de Califòrnia baten el trist rècord en superar les 800.000 hectàrees calcinades

Néstor Gómez Actualitzat
TEMA:
Meteorologia

Les imatges dels incendis forestals són sempre impressionats i fan encongir el cor, pel que signifiquen: la crema de vegetació i deixar despullat un paisatge que no tornarà a ser mai més el que era.

El time-lapse mostra com el foc crema, avança i flueix al comtat de San Bernardino, especialment a la població de Yucaipa, a Califòrnia. Un incendi al sud d'aquest estat ha arrasat 2.800 hectàrees i ha obligat molts veïns a abandonar casa seva. Més de 500 bombers i 4 helicòpters lluiten contra les flames al comtat d'El Dorado, a l'est de San Bernardino, que van començar dissabte al matí.

 

Segons investigacions locals, el foc d'El Dorado ha estat causat per un dispositiu de pirotècnia que genera fum. durant l'embaràs se celebren festes per fer saber el sexe de la criatura, i de vegades s'anuncia amb focs artificials de fum, blau o rosa segons si és nen o nena.

Califòrnia viu unes condicions de calor extremes, que diumenge van fer disparar el mercuri fins als 49 ºC a Woodland Hills, un rècord de màxima per al comtat de Los Angeles.

Segona onada d'incendis a Califòrnia, amb rècord de superfície cremada

Dilluns els bombers van informar que els incendis forestals a Califòrnia han cremat 2 milions d'acres, és a dir, una mica més de 800.000 hectàrees. És una xifra desmesurada: a Catalunya, la superfície cremada els darrers 35 anys és de només 250.000 hectàrees. La darrera vegada que es va arribar a prop d'aquesta xifra va ser el 2018, amb 769.000 hectàrees.

Més de 14.000 bombers treballen per extingir les flames de 24 incendis forestals, en aquesta segona onada de focs de l'estiu i en plena onada de calor. A diferència de la primera onada d'incendis, que es va concentrar al nord de Califòrnia, aquest cop la pitjor part s'està registrant al centre i sud de l'estat, amb dos grans incendis que cremen a prop de Los Angeles i de San Diego, i un tercer declarat a Sierra Nevada.

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut