Núvol a Igualada (Foto: Eduardo Cobo)

El mapa d' Europa en un núvol ben curiós

Actualitzat

Quants cops heu jugat a imaginar coses mentre contempleu la forma d'un núvol, tombats a la gespa o, simplement, mirant per una finestra ? Avui us convidem a mirar el cel d' Igualada, gràcies a la finestra virtual que va obrir l'Eduardo Cobo al seu Twitter divendres passat. Què hi veieu ?

 

 

La ressonància és, com a mínim, admissible: durant una estona el mapa d'Europa es va dibuixar al cel. És cert que és un mapa "sui generis": el continent és reconeixible en la seva forma principal, des de les estepes russes fins el nas de l'Empordà, des de l'orgullosa Grècia fins la Bretanya. La vella Europa continental,  i tots els fantasmes que la recorren, des de Berlín a Pola Lena, que diria el poeta Nacho Vegas.

Els més escrupolosos trobareu detalls que no quadren: Gran Bretanya i Irlanda es veuen força inflats, com un globus a punt d'esclatar. Manca la península Itàlica, com si algú hagués començat a prescindir de parts del sud d'Europa. I tampoc no hi és la península Escandinava, com si els nòrdics haguessin decidit també prescindir del seu sud particular, marxant lluny de la decadència de la Unió.

AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut