El cicló Amphan deixa més de 70 morts i milions d'evacuats a l'Índia i Bangladesh

Néstor Gómez Actualitzat
TEMA:
Meteorologia

L'Amphan, un cicló considerat extremadament perillós, s'ha desfet, després de provocar més de 70 víctimes mortals i grans danys materials.

 


El cicló va tocar terra al sud de Calcuta, a l'Índia, i després va afectar Bangladesh rumb a Bhutan, ja molt rebaixat de categoira. Tot i així, va deixar intenses pluges i forts vents, i un panorama desolador.

Imatge satèl·lit del cicló (CIMSS)

Les zones costaneres de l'Índia i Bangladesh han estat les més afectades pel pas del cicló, que hi va tocar terra amb vents de 185 km/h. El cicló ha deixat milers de famílies damnificades en un moment que ja era crític per la crisi provocada per la Covid-19.

Més de 70 persones han mort i prop de tres milions han estat evacuades. El cap de Meteorologia de l'Índia estimava que les inundacions a la zona de la costa podien penetrar entre 10 i 15 km terra endins.

Una de les ciutats que més han sentit l'embat del cicló ha estat la de Calcuta, a la regió de Bengala Occidental, a l'Índia. Només en aquesta ciutat es compta per milers el nombre d'arbres i pals d'elèctrics caiguts. A Bangladesh uns 15 milions de llars han tingut talls en el subministrament elèctric.

Cyclonic Storm 'AMPHAN' lay over Bangladesh at 0530 hrs IST of today. To weakened into a Deep Depression during next 3 hrs. pic.twitter.com/ONqryy8DIb

— India Met. Dept. (@Indiametdept) May 21, 2020


L'Amphan és el primer supercicló al golf de Bengala des de l'Odisha, l'any 1999, amb vents que van arribar als 260 km/h i que va deixar més de 9.000 morts. La badia de Bengala sol rebre ciclons entre abril i maig, i entre octubre i novembre.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut