Tarda amb aires de primavera

Persisteixen els dies estables, amb una ratxa seca que augmenta dia rere dia
Alberto Alcántara Actualitzat

Recordeu l'últim dia que va ploure a casa vostra? Potser fa pocs dies us va caure algun ruixat, però a la majoria del país fa setmanes que no cau ni una gota, sobretot a la meitat sud. I la perspectiva no és gens optimista: tot indica que acabarem el mes sense cap situació ni episodi de pluges. A tot estirar, algunes gotellades.

Núvols d'evolució

L'estabilitat atmosfèrica és gairebé total gràcies al potentíssim anticicló que abraça tot el cor d'Europa. De fet, podríem viatjar des de l'Algarve fins a Alemanya sense utilitzar l'eixugaparabrises ni, potser, veure cap núvol. A Catalunya, podrem comptar els núvols que apareguin amb els dits d'una mà. Al principi del dia n'hem vist, procedents d'uns sistema frontal que navega pel Mediterrani, però han estat inofensius. A la tarda apareixeran alguns núvols a punts de muntanya, sobretot al Pirineu i prelitoral. Petits símptomes d'una dinàmica més convectiva que pot portar alguna gotellada. 

Màximes amunt, però sense cap calorada

Si bé la temperatura cada dia és una mica més alta, i divendres tornarà a pujar un graó més en l'escala termomètrica, no s'espera repetir la calorada de l'últim cap de setmana, quan les màximes es van enfilar fins als 28 ºC. En el cas de divendres, les màximes tocaran i superaran de poc els 20 ºC.

I el cap de setmana...

Temps molt assolellat en general. Els núvols més amenaçadors arribaran al Pirineu durant la tarda de diumenge al Pirineu, potser amb quatre gotes. L'ambient serà un pèl més càlid.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut