Tarda amb ressaca de neu i ventada

Els núvols tendiran a retirar-se i el vent es reforçarà
Alberto Alcántara Actualitzat

Un cop passada la matinada, que al final no ha portat més que algunes precipitacions molt modestes, s'ha desactivat l'avís per neu del Meteocat. Només es mantenen els de vent i estat de la mar. Tot i que no ha estat gaire actiu, el sistema frontal ha obert les portes a l'ambient hivernal, amb molt aire fred en totes les capes de l'atmosfera.

Entra el vent

Serà un dia de ventades ben fortes de nord al Pirineu i Prepirineu, amb torb a tota la serralada. Hi haurà tramuntana intensa a l'Empordà i mestral a les Terres de l'Ebre. Els cops ja s'han assolit els 110 km/h a Portbou.

La nevada persistirà durant tot el dia a la Vall d'Aran i al nord del Pallars. El matí ha estat més assolellat a ponent i variable a la resta, amb molts núvols alts i mitjans en retirada, i alguns bancs de núvols baixos cap a la Catalunya Central. 

A la tarda encara hi haurà alguns núvols en retirada per les comarques orientals de Tarragona, Barcelona i Girona. A la resta, amb l'excepció del vessant nord del Pirineu, hi haurà un cel més serè.

Ambient fred

De bon matí, el temps ha estat fred en moltes parts del país, amb temperatures per sota dels zero graus en una gran part del terç nord de Catalunya i alguna glaçada feble i puntual a la resta.

Al migdia, el temps assolellat afavorirà una recuperació de les temperatures diürnes, que pujaran una mica. Les màximes més altes del país es mouran a l'entorn dels 14 ºC. L'excepció serà, de nou, el vessant nord del Pirineu, on l'ambient serà molt fred.

I el cap de setmana...

Dissabte, el matí serà assolellat, però durant la tarda arribarà un front que tornarà a ennuvolar el cel. Continuarà nevant al Pirineu. Diumenge, el temps pot ser molt més insegur, a causa d'una possible llevantada. De nou, caldrà estar pendents de la cota de neu. Però cal seguir el dia a dia, perquè és una situació força oberta a canvis.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut