Dilluns, inici d'una setmana de calor molt intensa

Alberto Alcántara/Néstor Gómez Actualitzat
TEMA:
El temps

Encetem una setmana que estarà marcada per la calor intensa i sostinguda. Veurem quins dies hi acaba havent els pics de temperatura. Probablement, el primer arribarà a mitjans de setmana. Avui serà un dia força tranquil, amb vents de component sud.

Coforb (Narcís Serrat)

Núvols poc importants

Serà un dia de grans clarianes, dominat pel sol, però també amb alguns núvols de tipus diferents, com ha passat el cap de setmana. D'entrada, no es descarten estones de núvols baixos o algun banc de boira en punts del litoral. També es repetirà el pas de núvols alts i mitjans, que es mouran de sud-oest a nord-est i deixaran el cel enteranyinat a estones. No faltaran les nuvolades d'evolució, que es generaran en punts de muntanya. No es pot descartar que es formi algun ruixat molt minso cap al Pirineu oriental, al voltant del Ripollès.

Màximes de 32-33 ºC

La temperatura canviarà poc aquest dilluns, amb unes mínimes grau amunt, grau avall en general, i unes màximes que tendiran a baixar cap a l'Empordà, on el vent de sud perdrà intensitat, i a pujar cap al prelitoral. Esperem valors de fins a 32 ºC a Ponent o la Catalunya Central, puntualment fins a 33 ºC. En general estarem entre 25 i 30 º C.

I dimarts...

Tindrem més sol que núvols. Les nuvolades més importants seran les d'evolució, cap al Pirineu i nord-est, i les possibles boires costaneres. La calor pujarà un esglaó més i veurem algun valor de 34 ºC o, fins i tot, 35 ºC. El primer pic de calor de la setmana podria arribar dimecres. El meteograma de la ciutat de Barcelona, que mostra l'evolució de la temperatura en el nivell de referència de 850 hPa, indica valors d'entre 6 i 8 ºC per sobre de la mitjana per a tota la setmana.

Meteograma de la ciutat de Barcelona(TVC)

 

 

ARXIVAT A:
El temps
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut