Descobreixen una estrella candidata a tenir un planeta amb vida intel·ligent

Actualitzat

Aquesta estrella, anomenada 2MASS 19281982-2640123, és de moment la més ferma candidata a ser la font de l'únic senyal de possible procedència extraterrestre que ha arribat a la Terra. Si hi ha extraterrestres que s'hagin intentat comunicar amb nosaltres, podrien ser d'aquí.

El 15 d'agost del 1977, a les 3.16 hora de Greenwich (un quart i un minut de sis del matí a Catalunya), l'astrònom Jerry Ehman, que estava estudiant el cel a l'Observatori d'Arecibo, a Puerto Rico, en una recerca de senyals de ràdio, va rebre un senyal de 72 segons que el va fer exclamar "Wow!", perquè destacava del soroll uniforme de fons.

Senyal "Wow!", Jerry Ehman, 1977, Arecibo

.

Aquest senyal és, des de sempre, l'únic candidat acceptat per la comunitat científica com a possible senyal provinent d'una intel·ligència extraterrestre.

Un article publicat a la prestigiosa universitat Cornell, als EUA, ha estudiat les estrelles de la zona d'on provenia el senyal i ha descobert una estrella similar al nostre Sol, que podria tenir planetes habitables d'on hagués pogut ser emès el senyal que va captar l'antena d'Arecibo.

Justament aquesta setmana que s'ha sabut que el radiotelescopi de 300 metres de diàmetre de l'Observatori d'Arecibo serà enderrocat i ja no podrà seguir estudiant els senyals que arriben de l'univers. Aquesta antena va ser durant molts anys la més gran del món, però el pas de diversos huracans i la falta d'inversió l'ha anat debilitant fins a fer necessària la seva demolició.

Aspecte actual de l'antena de l'Observatori d'Arecibo, Puerto Rico

L'estrella 2MASS 19281982-2640123 és massa lluny per intentar enviar-los un senyal de resposta, diu en l'article Alberto Caballero, el seu autor, però la zona on està situada, on hi ha un total de 66 estrelles amb característiques similars a les del nostre Sol, podria estudiar-se per descobrir si realment conté planetes similars a la Terra.

 

AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut