Aiguats i pedregades al centre i sud d'Espanya

Alberto Alcántara Actualitzat

Les tempestes van descarregar ahir amb molta força a diversos indrets del centre i sud d'Espanya, i van deixar nombrosos danys per pedregades i inundacions sobtades. Hi ha notícia d'un ferit per cremades causades per la caiguda d'un llamp a Torrelodones, Madrid.

No hi ha una gran pertorbació a la superfície, però sí molta calor acumulada i molta inestabilitat per les capes altes de l'atmosfera. El resultat són aquestes grans tempestes.


Les imatges de radar i els mapes de descàrregues elèctriques de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) mostren l'abast de les línies de tempesta, que es van distribuir per una línia que anava de sud a nord pel bell mig de la península.

 

 

Des de terra, es van observar grans estructures de núvols, supercèl·lules convectives, gairebé en el límit d'originar tornados, com en el cas del gran núvol que va descarregar sobre la ciutat de Ciudad Real:

 


El catàleg d'imatges dels efectes de les tempestes que s'han vist per les xarxes socials és impressionant. A la mateixa Ciudad Real, el més destacat va ser la pedregada. Segons l'observatori de l'AEMET, es van registrar 25 mm de pluja.


A Estepa, a la província de Sevilla, l'aiguat va ser brutal. No hi ha registre oficial, però una estació de la xarxa de Meteoclimatic, sense el segell de qualitat, va registrar 91 mm.


A Còrdova hi ha un registre de 58 mm en 12 hores a l'aeroport (AEMET), i un de 59 mm a l'observatori de Ciudad Jardín (Meteoclimatic).


La pedra també fa mal a Nerpio, Albacete:

VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut