Ann Linde i Mevlüt Çavusoglu en el moment de la picabaralla dialèctica

Xoc diplomàtic entre Suècia i Turquia per la guerra de Síria

"Només desitjo que tothom, a Turquia, pugui expressar les seves opinions tan obertament com vostè", li ha etzibat la ministra d'Exteriors sueca, Ann Linde, al seu homòleg turc
Actualitzat
TEMA:
Turquia

Moment poc diplomàtic entre dos caps de la diplomàcia. La ministra d'Exteriors sueca, de visita a Ankara, ha instat el seu homòleg turc a retirar les seves tropes de Síria, com demana la Unió Europea. I després ho ha explicat en roda de premsa.

El ministre turc, Mevlüt Çavusoglu, li ha retret les seves exigències i gairebé l'ha renyat en públic:

"Hi ha algunes paraules que ha fet servir la meva col·lega que he de replicar. Per exemple, diu que urgeix Turquia a retirar-se de Síria. Què vol dir amb això? Utilitzar l'expressió 'urgeix' és arrogant i incorrecte en diplomàcia."

Ann Linde, ministra d'Afers Exteriors de Suècia, ha mirat de tancar la polèmica:

"Soc la seva hostessa i no debatré aquí. Però queda clar a tots els periodistes que hem tingut una discussió franca i oberta. Només desitjo que tothom, a Turquia, pugui expressar les seves opinions tan obertament com vostè ho està fent, ministre."

Çavusoglu s'ha tornat a dirigir cap a ella i li ha etzibat:

"A Turquia tothom pot expressar la seva opinió, però no tenim aquesta doble moral."

El xoc es produeix després que ahir, dilluns, el vaixell explorador sísmic turc Oruç Reis va tornar a navegar a prop de l'illa grega de Castellroig.

ARXIVAT A:
Turquia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut