WWF posa a mans dels socis la presidència d'honor del rei arran de l'allau de crítiques per la cacera d'elefants

Els socis de l'ONG World Wildlife Fund decidiran si el rei Joan Carles deixa de ser president d'honor de l'organització. Una reunió extraordinària de la junta ha decidit modificar un dels punts dels seus estatuts, arran de les protestes per la participació del monarca en la cacera d'elefants a Botswana. Abans del juny, els socis de l'ONG decidiran en assemblea si eliminen aquesta figura de l'organització.
Redacció Actualitzat
Arran de l'allau de crítiques que ha arribat els últims dies a la seu de l'organització en defensa dels animals, la junta rectora de WWF Espanya ha acordat per unanimitat començar el procés necessari per modificar l'article 6 dels seus estatuts, que recull les figures honorífiques de l'organització.

El secretari general de WWF Espanya, Juan Carlos del Olmo, ha enviat una carta a la Casa del Rei per demanar una reunió amb les autoritats reials i fer arribar al rei el "malestar i la preocupació" que l'organització ha palpat els últims dies. Segons asseguren, hi ha un destacat sector de l'opinió pública que s'oposa a la caça d'elefants i demanen al rei que deixi la presidència d'honor de WWF, que té des del 1968, quan encara era príncep i ja se sabia que era aficionat a la caça. Avui la cacera és mal vista en molts sectors i l'elefant, a més, és una "icona de conservació". Per això l'impacte és molt més gran, tot i ser una "activitat legal i regulada", reconeix l'organització.

Milers de persones han firmat a Actuable la petició perquè el rei deixi la presidència d'honor de l'organització ecologista. L'ONG, que també ha rebut nombrosos comentaris a través de les xarxes socials i cartes amb la mateixa petició, assegura en la carta enviada a la Casa del Rei que els traslladarà totes les notes que ha rebut arran dels fets per tal d'analitzar la situació i "donar resposta als milers de persones que es dirigeixen a WWF tant aquí com fora del país".

WWF ha reiterat el seu compromís "amb la conservació dels elefants" des de fa 50 anys, lluitant, diu, contra les seves principals amenaces, com la destrucció de l'hàbitat, la caça furtiva o el tràfic il·legal de marfil. L'ONG també ha volgut recordar que treballa per la conservació dels elefants africans a través de projectes orientats a millorar la gestió i protecció dels elefants o lluitar contra el comerç il·legal.

Actualment s'estima que hi ha una població entre 470.000 i 690.000 elefants. La caça de l'elefant està permesa en quatre països africans: Botswana, on va anar el monarca, Namíbia, Sud-àfrica i Zimbàbue.
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut