Minut de silenci contra la violència masclista a Puebla de Almoradiel, a Toledo (EFE/Ángeles Visdómine)

Violència masclista: dues dones assassinades en menys de 24 hores a Toledo i Granada

Redacció Actualitzat
TEMA:
Violència masclista

Dues dones han estat assassinades aquest dimecres. En tots dos casos, els autors confessos del crim serien els seus marits.

Es tractaria de la quarta i la cinquena víctimes de la violència de gènere a Espanya aquest 2020.

La cinquena és una dona de 73 anys que vivia a Caniles, Granada, morta a casa seva aquesta nit a última hora. L'hauria assassinat el seu marit, de 77 anys, que ha estat detingut per la Guàrdia Civil després d'haver confessat el crim en un centre sanitari.

El matrimoni no tenia fills.

L'Ajuntament de Caniles ha declarat tres dies de dol oficial i ha convocat un minut de silenci aquest dijous a la 1 de la tarda.

A més, ha emès un comunicat en què expressa "l'absolut rebuig de tot un poble que ha estat exemple de respecte cap a la dona i que sempre ha estat referent en la lluita per la igualtat".

 

Menys de 24 hores abans, passada la mitjanit, una altra dona moria a casa seva, assassinada pel seu marit. Tenia 43 i vivia a La Puebla de Almoradiel, a Toledo. Ha mort en presència dels dos fills del matrimoni, un nen i una nena.

L'Ajuntament de La Puebla de Almoradiel va decretar tres dies de dol oficial i va convocar una concentració de rebuig al migdia, a la qual van assistir unes 300 persones.

També s'ha fet un minut de silenci a Toledo, davant de la seu del govern de Castella-la Manxa.

Amb aquests dos assassinats s'arribaria als 1.038 a tot Espanya des del 2003, quan van començar a comptabilitzar-se.


Fenomen estructural

En set anys, entre el 2010 i el 2017, van morir a Catalunya 163 dones víctimes de violència de gènere. Ho recull un estudi de l'associació Feminicidio.net, que afegeix que en el 93 per cent dels casos l'agressor era conegut de la víctima.

A Catalunya moren de mitjana dues dones al mes per aquest tipus de violència, la gran majoria a mans de les seves parelles.

 

El telèfon d'atenció per a casos de violència masclista és el 900 900 120. A través del telèfon, s'assessora sobre quines opcions existeixen i quins recursos tenen a l'abast.

ARXIVAT A:
Violència masclista
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut