Fotograma d'un vídeo on es veu una captura de senglars a Collserola

Veïns de Barcelona denuncien com l'Ajuntament captura senglars a Collserola

Imatges difoses a Twitter obliguen el consistori a detallar els mètodes que es fan servir per controlar la població de senglars
Redacció Actualitzat

Aquest dimarts al vespre, un usuari de Twitter ha penjat unes imatges gravades a Collserola, al districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona, en què es pot veure una captura de porcs senglars amb xarxes.

L'usuari ho ha fet preguntant-se si aquesta és la manera correcta de controlar aquests animals i assegurant que els encarregats de la captura els han matat allà mateix:

 

Anestesiats i sacrificats èticament

L'Ajuntament de Barcelona, però, ha negat que hagin mort els animals in situ, sinó que asseguren que els han anestesiat i els han portat a un escorxador controlat.

També que els sacrifiquen seguint els criteris ètics fixats pel Servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge de la Universitat Autònoma.


Entre 5 i 10 captures l'any

El consistori ha precisat que l'acció entra dins el Pla de Senglars en què es programen entre 5 i 10 captures cada any per limitar el nombre d'aquests animals a les zones urbanes.

També que les captures es fan en coordinació amb el Consorci del Parc de Collserola en punts conflictius on hi sovintegen senglars habituats a la proximitat als humans.

 

Campanyes de sensibilització

Aquests punts conflictius s'identifiquen gràcies als incidents que es denuncien a la Guàrdia Urbana, i asseguren que aquest any han augmentat perquè l'any passat es van fer menys captures.

Els districtes més afectats, que són Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris, fan habitualment campanyes per intentar convèncer els veïns que no els donin menjar perquè no s'hi habituïn:


 

 

 

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut