Moment de la detonació de l'artefacte trobat a la platja de l'Arrabassada de Tarragona

Uns nens troben una bomba surant a la platja de l'Arrabassada de Tarragona

Els Tedax van fer detonar l'artefacte a la sorra, una bomba antisònar de submarí, després de desallotjar i acordonar la platja
Actualitzat
TEMA:
Mossos d'Esquadra

Els Tedax dels Mossos d'Esquadra van fer explotar un artefacte després que aquest dilluns a la tarda uns nens el van trobar surant a l'aigua a la platja de l'Arrabassada de Tarragona.

Els nens van portar l'artefacte a la caseta de vigilància de la Creu Roja, des d'on es va avisar els Mossos i la Guàrdia Urbana. La policia local va desallotjar la platja i un cop acordonada la zona la bomba es va fer esclatar.

Els Tedax van dipositar l'artefacte a la sorra per fer-la detonar. No es tractava d'un artefacte de la Guerra Civil, com d'altres que s'han trobat a la costa, sinó d'una petita bomba que utilitzen els submarins militars actuals per fer una maniobra de fugida quan són descoberts. L'artefacte estava retolat com a bomba antisònar i els especialistes el van fer esclatar sense gaires problemes. Segons les primeres hipòtesis, podria haver arribat a la costa provinent d'unes maniobres militars.

L'artefacte abans de ser detonat (ACN)

Abans de fer detonar l'artefacte es van evacuat els banyistes i es va acordonar uns 100 metres al voltant de l'artefacte. A més, es va tallar durant uns minuts, cap a les 8 del vespre, el trànsit ferroviari entre Tarragona i Torredembarra, cosa que va afectar les línies R14, R15 i R16.

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut