Una sobrecàrrega elèctrica, principal hipòtesi de l'incendi en un bloc de Badalona

Redacció Actualitzat
TEMA:
Incendis

Una sobrecàrrega elèctrica podria ser la causa de l'incendi en un bloc de pisos de Badalona aquest dissabte.

Aquesta és la principal hipòtesi amb què ara mateix treballen els Mossos d'Esquadra.

Tres persones van morir en l'incendi, que va començar a la part baixa de l'edifici i es va propagar ràpidament pel forat de l'escala.

També van resultar ferits una trentena de veïns. Setze van ser traslladats a diversos hospitals, entre els quals un nadó i un home que es va llançar al buit. Hores d'ara només cinc continuen ingressats, a l'hospital Vall d'Hebron.

A l'edifici sinistrat hi ha vint pisos, repartits en deu plantes. Els veïns, que ja han passat dues nits fora de casa, no es preveu que hi puguin tornar fins d'aquí uns dies.

 

Els bombers treuen de l'edifici de Badalona incendiat dissabte una de les tres víctimes mortals (ACN)

 

"Una mort anunciada"

En declaracions al programa "Els matins" de TV3, el president de l'Associació de Veïns de Sant Roc, Diego Justicia, ha denunciat que l'incendi era "una mort anunciada".

Ha explicat que la instal·lació general de l'edifici estava en bones condicions perquè s'havia renovat, però no les instal·lacions de cada pis, responsabilitat dels veïns que hi viuen.

"Sempre es diu, es diu, fins que arriba la mort. Això d'habitatges cremats és continu, especialment a l'hivern."

"El problema és que són uns habitatges de 50 anys i els veïns han d'entendre que han de fer una instal·lació adequada als usos que tenim actualment."

Justicia no s'ha pronunciat sobre les paraules d'alguns veïns que asseguren que l'habitatge on es va originar el foc està ocupat des de fa quatre anys i que havien notificat la situació al banc que n'és el propietari.

 

Reunió, aquest matí, dels Serveis Socials i de Protecció Civil de Badalona amb responsables de la Generalitat per analitzar la situació després de l'incendi de dissabte en un bloc del barri de Sant Roc (ACN)

 

També en declaracions a "Els matins", el Manuel i la Mari Carmen, veïns del segon pis, han explicat que se senten desemparats.

Manuel: "Estem, com qui diu, al carrer. Som a casa d'una germana que no pot posar més família a casa."

Mari Carmen: "No ens han dit res. Ens han informat que això va per llarg, que fins que no hi vagi un pèrit i s'ho miri no hi podem entrar ni res."

Per tractar la situació generada per l'incendi, representants de l'Ajuntament de Badalona i de la Generalitat s'han reunit aquest matí amb els afectats. Està previst que les administracions aprovin partides extraordinàries per atendre les famílies.


Minut de silenci
 

 

A la plaça de la Vila, veïns i Ajuntament han fet un minut de silenci a les sis de la tarda d'aquest dilluns en record de les tres víctimes mortals de l'incendi.

 

ARXIVAT A:
Incendis Policial
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut