El Pentàgon destinarà 203.000 milions de dòlars per comprar un centenar de avions bombarders fins a la dècada del 2050

Una presentació digna de Hollywood per al nou bombarder atòmic indetectable del Pentàgon

Els Estats Units presenten el B-21 Raider, el nou bombarder atòmic gairebé invisible pels radars més sofisticats
Redacció
TEMA:
Estats Units

Els Estats Units fa anys que treballen en el disseny de la que pot ser l'arma més mortífera del futur: un bombarder pràcticament invisible i indetectable pels radars enemics.

I, segons el Pentàgon, això exactament és el B-21 Raider, un nou bombarder invisible que és capaç d'esquivar fins i tot els sistemes de defensa aèria més sofisticats. L'empresa de defensa Northrop Grumman ha estat l'encarregada de construir-lo, com ja va fer amb els bombarders B-2 Spirit.

Amb els míssils balístics intercontinentals i els submarins atòmics, els avions bombarders invisibles B-21 Raider conformaran la tríada nuclear que serà la columna vertebral de l'estratègia de defensa dels Estats Units. 

El programa B-21 Raider té un pressupost estimat de 203.000 milions de dòlars. Cada avió té un cost de 700 milions de dòlars i està previst que es mantingui operatiu fins a la dècada del 2050.

L'han presentat aquest dissabte a Palmdale, a Califòrnia, sense estalviar en mitjans. Amb una estètica futurista i jugant amb l'espectacularitat de l'espai i les llums, han mostrat el bombarder primer ocult sota una gran coberta, que ja deixava entreveure la silueta de la nau.

Les forces aèries dels Estats Units han presentat la que serà la joia del seu arsenal aeri (Reuters/David Swanson)

El B-21 Raider està dissenyat per fer front a una gran varietat de missions, inclosos atacs secrets de llarg abast i també feines de vigilància.

En la presentació, el secretari de Defensa nord-americà, Lloyd Austin, ha assegurat que "el B-21 és molt imponent per fora, però encara ho és més el que hi ha sota el fusellatge i l'exterior de nau espacial". I ha afegit que la seva principal virtut és que "fins i tot els sistemes aeris més moderns i sofisticats tindran moltes dificultats per detectar-lo al cel".

A més, podrà arribar molt més lluny sense suport logístic per atacar de forma precisa qualsevol objectiu. 

Les forces aèries dels Estats Units comptaran amb un centenar de bombarders com el que ara s'ha presentat. 100 aeronaus que estan destinades a ser la principal força d'atac estratègic comandada des del Pentàgon. I amb la capacitat, en teoria, d'arribar de forma autònoma a Moscou o a Pequín i bombardejar objectius sense ser detectades.

Amb un bessó en un metavers top secret

Una de les novetats d'aquest bombarder del segle XXI és que serà la primera arma mortífera que tindrà un bessó digital.

Un duplicat tridimensional de l'aparell original que, en un metavers secret, es comportarà de forma exacta al seu germà físic. Això permetrà als enginyers detectar i prevenir possibles punts crítics i reforçar les tasques de manteniment. 

Segons els desenvolupadors de la companyia armamentística i aeroespacial Northrop Grumman, "la infraestructura digital al núvol farà que l'aeronau sigui més fàcil de mantenir i més sostenible".

El B-21 Raider tindrà un duplicat tridimensional en un metavers secret (Reuters/David Swanson)

 

 

 

ARXIVAT A:
Estats Units
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut