Cada dia es llencen a les escombraries tones d'aliments als menjadors escolars, segons la petició

Una mare d'Empuriabrava porta al Congrés més de 225.000 firmes per canviar la llei que no deixa reaprofitar aliments cuinats

Denuncien que cada dia es llencen a les escombraries tones d'aliments als menjadors escolars mentre "hi ha famílies que no tenen res per menjar"
Redacció Actualitzat

Una mare d'Empuriabrava, Cristina Romero, porta al Congrés dels Diputats més de 225.000 signatures, que han recollit a través de la plataforma change.org, per canviar la llei de seguretat alimentària i poder reaprofitar aliments cuinats. La dona va plantejar la iniciativa en veure la quantitat de menjar que sobrava al menjador de l'escola dels seus fills.

Romero denuncia que cada dia es llencen a les escombraries tones d'aliments als menjadors escolars, mentre "hi ha familíes que no tenen res per menjar" perquè el Ministeri de Sanitat "així ho exigeix". Per això, reclama una revisió de la llei 17/2011 de Seguretat Alimentària i Nutrició, que estableix que "per raons higièniques i sanitàries el menjar sobrant no pot ser manipulat" i, per tant, permet "llençar el menjar sobrant". Amb la petició, pretén donar sortida a aquest excedent per ajudar gent necessitada i trallasdar-lo, per exempe, a albergs.

Ja hi ha municipis arreu de l'Estat que han posat en marxa iniciatives d'aquest tipus. El menjar s'embala en una única ració, s'etiqueta i es congela als menjadors escolars i entitats socials o els mateixos ajuntaments s'encarreguen de recollir-los i transportar-los a les diverses entitats que ajuden persones amb necessitat.

La FAO estableix, segons recull la sol·licitud, que un terç dels aliments que es produeixen al món es perden o es malbaraten.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut