Una jutge ordena retirar llibres LGTBI dels instituts públics de Castelló

L'associació Advocats Cristians havia demanat la retirada dels lots que l'Ajuntament havia donat a les biblioteques dels centres
Actualitzat
TEMA:
LGTBIQ+

Un jutjat de Castelló ha ordenat la retirada cautelar de "32 llibres d'ideologia LGBTI en 11 instituts públics de Castelló i al Centre de Pi Gros" de menors, atenent la petició de l'associació ultraconservadora Advocats Cristians.

Es tractava d'una iniciativa de l'Ajuntament de Castelló, que ja ha entregat els lots de llibres als centres educatius perquè les biblioteques tinguin material de temàtica LGTBI.

La magistrada del jutjat del contenciós administratiu número 1 de Castelló aprecia "les circumstàncies d'especial urgència" quan ordena que es retirin els exemplars.

La regidora de Cultura, Feminisme i LGTBI a l'Ajuntament de Castelló, Verónica Ruiz, ha fet pública la llista dels llibres, que havien demanat alguns usuaris a través de Twitter.

Des de la Regidoria de Cultura, Feminisme i LGTBI han defensat que els llibres han estat "comprats sota criteri tècnic" i que regalar-los als centres educatius "contribueix a la inclusió i el respecte a la diversitat, fomenta la tolerància i dona eines al professorat per treballar amb les diferents sensibilitats".

ARXIVAT A:
LGTBIQ+ Literatura Educació
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut