Els actes vandàlics han afectat el sistema de senyalització del tram Vilobí-Figueres

Un grup independentista reivindica els sabotatges a l'AVE a Girona de diumenge

Acció per la Independència ha afirmat a les xarxes socials que els van fer en protesta "contra Espanya, el govern català, partits i entitats"
Redacció Actualitzat
TEMA:
AVE

Els desperfectes intencionats que aquest diumenge van provocar retards a la línia d'AVE entre Barcelona i Figueres van ser obra de l'entitat Acció per la Independència.

Almenys això és que s'ha reivindicat aquest dimecres des dels perfils d'aquesta entitat a les xarxes socials, afirmant que va ser un acte de protesta:

"L'acció de protesta s'adreça a Espanya pel menysteniment, la violència i la persecució que s'exerceix sobre Catalunya. S'adreça també al govern de la Generalitat, als partits polítics i a les entitats".

 

Van cremar tres caixes de senyalització

Han assegurat que van ser tres accions coordinades en tres punts diferents que han qualificat d'"acte de lluita no violenta" i que en cap moment no es va posar ningú en risc.

Els actes vandàlics es van fer la nit de dissabte a diumenge i van consistir a cremar tres caixes de cablejat del sistema de senyalització de la línia entre Vilobí i Figueres.

Això va dificultar aquest diumenge la circulació de trens, i els viatgers d'alguns combois van ser redirigits a trens regionals de la línia R11. Aquest dilluns, els retards van continuar a la línia, amb fins a tres quarts d'hora de demora.

El sabotatge es va fer poques hores després de l'avaria que va patir la línia d'AVE de Barcelona a Madrid a l'altura d'Ariza, a l'Aragó, que la va deixar sense circulació durant 3 hores.

 

ARXIVAT A:
AVE
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut