Una de cada tres empreses tancarà o farà fora treballadors per la Covid, segons la Pimec

La patronal de la petita i mitjana empresa de Catalunya demana "generositat" en les ajudes per frenar el tancament d'empreses
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

"Si no som generosos amb les ajudes tindrem més tancaments d'empreses". Ho afirma Josep González, president de la Pimec, la patronal de la petita i mitjana empresa de Catalunya. En una entrevista al canal 3/24, González calcula que després d'aquesta segona onada de la Covid, un 30% de les empreses acabaran tancant

La xifra ha pujat des de les previsions de setembre. Llavors, la Pimec ho situava al voltant del 20%. González admet que la segona onada ha "complicat les coses": "ens atansarem més al 30 que al 20%".

Les restriccions com a conseqüència de la pandèmia estan passant factura als negocis. La Pimec també augura que una de cada tres empreses acabarà fent reducció de plantilla. "Podem passar d'ERTOs a EROs", diu el president de la patronal.
 

Josep González, president de Pimec, la patronal de la petita i mitjana empresa de Catalunya

Per fer-hi front, González demana "ser generosos amb les ajudes". Creu que cal "revisar tot el pressupost i disponibilitat de l'administració i prioritzar ajudes".

"Si no som generosos amb les ajudes tindrem més tancaments d'empreses."

El president de la Pimec ha xifrat les ajudes en 20.000 o 30.000 milions i demana també al govern espanyol que s'arremangui : "La magnitud és perquè el govern espanyol s'hi posi".
 

González recorda que el tancament d'una empresa es tradueix en "drama social". Tancar, diu, implica uns costos i treballadors a l'atur, amb unes quotes que s'hauran de pagar. Ha argumentat que "tot sumat costa més que no l'ajuda per sobreviure".

Sobre la gestió de la pandèmia i les restriccions per combatre la Covid, González demana que se'ls tingui en compte en la presa de decisions: "L'adminitració ens cita, però més per informar que per prendre decisions".
 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Atur
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut