Una de cada 10 escoles bressol no obrirà després de l'estiu i un 25% més estan en risc

450 treballadors es queden sense feina i milers de famílies hauran de buscar alternatives
Marta Planellas Actualitzat
TEMA:
Menors

Les gairebé 700 escoles bressol privades de tot Catalunya han quedat molt tocades per la Covid . El 10% no podran tornar a obrir al setembre i això, a la pràctica, vol dir 450 treballadors sense feina i milers de famílies buscant alternatives.

Terrassa, al Vallès Occidental, n'és un exemple clar. Llars d'infants de tota la vida a la ciutat no han pogut resistir els efectes del coronavirus, com és el cas de la llar d'infants Quitxalla que tancarà les seves portes després de 48 anys.

Els pares critiquen com han rebut la notícia del tancament d'una escola que creuen que encara tenia viabilitat com explica una mare, la Mireia.

"Han tancat sobtadament, ens van avisar el 22 de juny, una setmana abans de vacances, que el projecte Quitxalla tancava. Molt indignats, perquè buscar-te la vida amb una setmana... buscar una altra escola... Molt afectats i bastant indignats."

També no tornaran a obrir, la Bambi, l'Snoopy i la Virolai, també de Terrassa. Durant els mesos de confinament, molts pares van optar per deixar de pagar la quota i això n'ha estat l'estocada final. La falta de liquiditat ha escanyat aquestes petites empreses, que deixen treballadors a l'atur.

A la Virolai, per exemple, la plantilla era de sis persones, dues de les quals hi treballaven des de fa 18 anys, com explica Pilar Gutés Navarro, directora llar d'infants Virolai de Terrassa.

Explica que és un cop molt dur per a totes les treballadores, "ho he fet de totes les maneres, però és molt cansat, perquè sembla que piquis sobre pedra i no aconsegueixes tirar endavant."

Els casos de Terrassa no són aïllats. El sector ja va fer un crit d'alerta a la primavera que ara s'ha concretat amb el tancament del 10% dels centres de tot Catalunya. I aquest percentatge podria augmentar a partir del setembre.

Jordi Fibla, secretari general Associació Llars d'Infants de Catalunya, explica que, sobre les dades de matriculacions i inscripcions i situació general de les escoles, entre el 25-30% estan en risc claríssim de tancament.

Per això demanen que els ajuts de 9 milions d'euros anunciats per Educació es puguin cobrar com més aviat millor. A més opinen que, per garantir el futur de les llars d'infants, es necessita millorar un model de finançament que --asseguren-- és dels pitjors de l'estat.

 

ARXIVAT A:
Menors Educació
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut