Un veí de Lleida maltracta brutalment un porc senglar al canal de Pinyana

L'home ha estat identificat a través d'un vídeo difós a la xarxa on se'l veu colpejant i ofegant l'animal, i que ha provocat la condemna d'animalistes i caçadors
Actualitzat

Els Agents Rurals del Departament d'Agricultura han denunciat com a presumpte autor d'un delicte de maltractament animal un veí de Lleida que va ser gravat colpejant violentament i provant d'ofegar una cria de senglar a l'interior d'una séquia del canal de Pinyana, entre Lleida i Alpicat, al Segrià.

La denúncia es va interposar aquest dimarts després que es va descobrir el cas a través d'un vídeo que es va fer viral a les xarxes. Els fets van passar el cap de setmana a la séquia del Cap, a la partida d'Alpicat, al canal de Pinyana.

L'associació animalista AnimaNaturalis també ha presentat una denúncia als Mossos i al Seprona contra l'home que en les imatges es veu com maltracta un porc senglar jove que havia caigut al canal, colpejant-lo i ofegant-lo.

Aquesta i altres organitzacions ecologistes van difondre el vídeo per identificar-ne l'autor amb la col·laboració de les xarxes.

Fins i tot han publicat que havien identificat el presumpte autor com una persona de Tarragona, fet que ha estat desmentit pels Agents Rurals.

 



La directora d'AnimaNaturalis, Aïda Gascón, ha agraït la col·laboració dels ciutadans per trobar l'autor del que ha qualificat de "salvatjada":

"Estem acostumats que aquests casos de maltractament animal passin desapercebuts i quedin impunes, però aquests dies han quedat enrere. Gràcies a la ràpida acció d'organitzacions i voluntaris, ningú que cometi un acte de violència com aquest quedarà sense ser perseguit."

La Guàrdia Civil també ha fet públic el vídeo a les xarxes socials en una crida a la ciutadania per ajudar a identificar el maltractador.

Condema dels caçadors

La Reial Federació Espanyola de Caça (RFEC), en un comunicat, condemna els fets i anuncia que presentarà accions judicials contra l'autor. Ángel López Maraver, president de la RFEC, ha declarat que "l'autor d'aquest acte menyspreable ha de ser durament castigat per la crueltat demostrada cap al porc senglar". També demana que es prenguin mesures per evitar que centenars d'animals caiguin i quedin atrapats en canals i séquies, dels quals són incapaços de sortir pel seu compte.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut