Una projecció de "Wonder Woman" només per a dones desperta el masclisme a la xarxa

Felip Gordillo Actualitzat

La pel·lícula de "Wonder Woman" porta a la gran pantalla en solitari aquest heroïna de DC Comics. Per donar-li la benvinguda, uns cinemes d'Austin, a l'estat de Texas, als Estats Units, han decidit fer una projecció només per a dones.

La sala explica que la sessió exclusivament per a dones també inclou el personal que estarà treballant aquell dia al cinema. Asseguren que és una manera de celebrar la primera pel·lícula de la superheroïna i de destacat el paper que ha tingut el personatge per a algunes dones.

La idea dels cinemes Alamo Drafthouse ha tingut una gran acollida. Tant que al cap de poques hores van exhaurir totes les entrades i ja programen una segona sessió.

La idea, però, també ha despertat el masclisme a la xarxa amb comentaris en contra de la iniciativa. La publicació a Facebook ha generat 5.700 reaccions, més de 2.200 comentaris i 1.700 comparticions en quatre dies.

Els missatges més suaus reclamen una sessió "només per a homes", d'altres, una "per a pallassos quan s'estreni IT". També n'hi ha que aplaudeixen la iniciativa.

La direcció del cinema ha respost a la majoria de comentaris crítics i ha recordat que ja ha fet sessions exclusives en altres ocasions, com en pel·lícules militars per a veterans.

"Wonder Woman", icona feminista?

La Dona Meravella s'ha interpretat com una icona feminista. Va aparèixer per primer cop el 1941. És una princesa guerrera amazona creada pel guionista William Moulton Marston i el dibuixant Harry G. Peter.

Marston es va inspirar en les primeres feministes per dibuixar el seu caràcter i objectius. De fet, es diu que es va inspirar en Margaret Sanger, una activista nord-americana defensora del control de la natalitat.

La lluita per la igualtat i la justícia n'han fet des dels inicis un referent en la lluita pels drets de les dones, encara que també ha rebut crítiques per la seva roba de superheroïna. També és cert que en alguns moments de la seva vida en el còmic va perdre aquesta vinculació feminista, però la va recuperar als anys 70 i no l'ha deixat des de llavors.

 

La superheroïna també es pot identificar com una icona de la lluita LGTBI. El 2016 fins i tot va aparèixer en un còmic oficiant un casament entre dues dones. Aquest mateix any, DC Comics va confirmar que la Dona Meravella és bisexual.

En la pel·lícula d'aquest 2017, l'actiu que interpreta la Dona Meravella, la israeliana Gal Gadot, ha explicat que ella sí que entén Wonder Woman com una icona feminista. Així, diu, és com l'ha volgut interpretar.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut