El periodista ha interromput la trobada dels 25 ministres de Defensa europeus

Un periodista es cola a la reunió de ministres de Defensa europeus per un descuit

Borrell, que presidia la reunió, li ha preguntat si sabia que estava "cometent un delicte"
Redacció
TEMA:
Unió Europea

Un consell de seguretat clau: vigila on apuntes i qui té accés a les teves contrasenyes. Una recomanació evident que no ha seguit la ministra de Defensa dels Països Baixos, Ank Bijleveld. Un descuit ha permès a un periodista colar-se en una trobada d'alt nivell europeu: la reunió de ministres de Defensa.

Daniël Verlaan, un periodista holandès, ha interromput la trobada durant uns breus instants. La ministra de Defensa dels Països Baixos havia penjat una foto de la reunió a Twitter amb part del codi d'accés.

Josep Borrell, que presidia la trobada com a alt representant per a la Política Exterior, li ha dit que marxés abans que l'enxampés la policia i ha lamentat aquest greu error de seguretat.

El periodista ha penjat el tall de la intrusió i un vídeo gravat per un company:

 

El departament de Bijleveld ha explicat que la imatge amb les claus de la trobada les ha publicat "per error" un treballador d'Exteriors.


Estratègia de cooperació militar

La reunió de Defensa ha seguit sense més entrebancs. Els ministres han aprovat l'estratègia fins al 2025 en matèria de cooperació militar i s'han compromès a invertir més en aquest àmbit.

Aquestes mesures s'emmarquen en l'anomenada PESCO (Estructura Permanent de Cooperació en la sigla en anglès), que va començar el desembre del 2017 per permetre als estats membres de la UE col·laborar de manera més estreta en l'àmbit de la seguretat i la defensa.

A la PESCO hi participen 25 països, tots els de la UE menys Dinamarca i Malta.

ARXIVAT A:
Unió Europea Josep Borrell
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut