L'XpressBus o X1 és una nova línia semidirecta

Un nou bus exprés travessa Barcelona de Francesc Macià a Glòries en 22 minuts

La nova línia X1 només té 4 parades per sentit i opera de les 7 del matí a les 10 de la nit, amb busos cada 8 minuts
Virgínia Arqué Nueno Actualitzat
TEMA:
Mobilitat

Barcelona ha estrenat aquest dilluns, 20 de setembre, una nova línia d'autobús, l'XPRESBus o X1, un servei semidirecte que pretén creuar l'Eixample, passant pel centre de la ciutat, i enllaçar les places de les Glòries i Francesc Macià en poc més de 20 minuts. 

La nova línia X1 disposa de només quatre parades per sentit (Hospital Clínic, Universitat/Aribau, Passeig de Gràcia i Passeig de Sant Joan), més les dues terminals. En total, deu parades, quatre de les quals  de nova creació i d'ús exclusiu de l'X1.

El nou bus, que es distingeix pel rètol de color negre i la lletra X, circula per carrils reservats, d'anada per Villarroel i Gran Via i de tornada per Aragó i Urgell. 

La nova línia X1 creua l'Eixample de Barcelona en 22 minuts (Barcelona Mobilitat)

Amb aquest servei, que vol captar nous usuaris del transport públic, l'oferta d'autobusos a la ciutat de Barcelona és de 900 vehicles en hora punta, els mateixos que el 2020, segons el consistori. Segons TMB, permet estalviar entre un 30% i un 40% de temps de viatge que la resta de línies que circulen per la zona, com L6 o L7.

L'entitat del Transport Metropolità de Barcelona creu que el faran servir fins a 4.000 usuaris cada dia, un milió l'any, un 30% dels quals procedents del transport privat.

Parada de l'X1 a la plaça Francesc Macià de Barcelona (ACN/Marta Casado Pla)

La nova xarxa està pensada per connectar amb altres mitjans de transport públic (metro, tramvia, tren i busos convencionals) i s'organitza amb vehicles eficients de baixes o zero emissions

L'horari del servei és de les 7 del matí a les 10 del vespre, cada dia, entre setembre i juliol. Es preveu que la línia X1 pugui arribar a circular a 15 km/h, una velocitat més alta que la mitjana actual de la xarxa de bus barcelonina, que és d'uns 12 km/h.

Les parades en sentit Glòries són Diagonal-Plaça Francesc Macià, Villarroel-Hospital Clínic, Plaça Universitat, Gran Via-Pau Claris, Metro Tetuan i Mercat dels Encants; en sentit Francesc Macià són Mercat dels Encants, Aragó-Passeig de Sant Joan, Aragó-Passeig de Gràcia, Aragó-Muntaner, Comte d'Urgell-Hospital Clínic i Diagonal-Plaça Francesc Macià.

 

ARXIVAT A:
Mobilitat Transport públic
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut