"Un nadó, un arbre", el projecte de l'Hospital d'Olot que vincula nounats i natura

Regala plançons a les famílies perquè en tinguin cura fins que es replanten en un bosc al costat del centre sanitari
Actualitzat
TEMA:
Medi ambient

L'Hospital d'Olot ha regalat un plançó a una vuitantena de nadons acabats de néixer en el projecte "Boscos per la salut: un nadó, un arbre"; ho han fet amb totes les famílies que van tenir un nadó des del 25 de novembre de l'any passat.

L'objectiu és el compromís de la família de tenir cura del plançó i aconseguir un vincle amb el medi ambient i la natura de la Garrotxa.

Un exemple és el cas de la Dúnia, que té un mes; ella i el seu plançó de freixe van arribar a casa el mateix dia, han crescut junts, i els seus pares i el seu germà Omar l'han cuidat i regat tot aquest temps.

Ara tota la família l'ha plantat al bosc del costat de l'hospital, i s'han trobat amb altres famílies amb els seus nadons i els plançons de roure, de freixe o de blada, espècies autòctones de la Garrotxa.

 

Pel Chafik el Gamouchi Bounaouar, pare de la Dúnia, aquest arbre, que el dia de demà estarà plantat al costat de l'hospital, serà sempre molt especial:

"Passaré per allà amb ella i li diré 'mira, aquest plançó el vam cuidar quan vas néixer, va sortir amb tu i avui dia mira on és i que alt que és."


La mare de la Dúnia, Estrella Soler, explica que aquest arbre el definiria com la paraula "vida" perquè ara començarà a créixer com la seva filla.

"El compromís ha quedat fet bosc", com explica Ferran Campillo, pediatre mediambiental de l'Hospital d'Olot.

ARXIVAT A:
Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut